Thursday, August 28, 2008

Putrajaya ke PerliS!

20 Ogos 2008(Rabu)

Aku & umi smpai mof dalam 11.15
dah ramai rupa2nya yg dah dtg

termasuk team footboL mof & team volleyboL mof(men+women)kitorg naik bus kastam & bertolak dalam pukul 12 tgh malam!

21 Ogos 2008(Khamis)

Sampai Kedah dalam pukul 7 lebih, kak su ajak breakfast kat umah die. Kitorg satu bas serang umah kak su dgn x mandi, x gosok gigi & baru bgn tido..ekeke

muka2 x mandi!
aku mkn nasi lemak & roti canai..sedap!(thanks to kak su & family)
then kitorg teruskan perjalanan menuju ke Padang Besar..apalagi nak shopping lah!
sempat jgk aku tido sbelum smpai pdg besar..(tido lagi..)..bgn jek tido terus gie shoping smpai pukul 2ptg..dahlah x mandi lagik! x pe satu bas x mandi..hehe
hotel yg kami menginap!
Smpai Hotel Putra Brasmana dalam kul 3.15 kot...
Hotel ni best..sebab dkt dgn jeti kuala perlis & sepanjang jeti tu, penuh kedai makan...aku duk sebilik dengan umi & kak sabrina.. aku terus mandi & baru jekk nak start tido tepon bilik berbunyi..kak ayu kol bagitau yg pukul 5 ada training kat pdg yg kitorg nak lwn besok.
aiyyak..ada training jgk ke?? dahlah tshirt training x bwk..tshirt tido bwklah..bantai jelah..!Sesampai jek kat pdang..ramai org duk praktis untuk besok..mata aku meliar mecari seseorg...hehe..aku dapat melihat die tgh praktis dgn group die..tembamnye die!!!hehe..aku melambai2 kat die, die nampak aku terus die dtg kat aku...sapa lg kalu bukan Diana..kwn sehostel, kwn serumah time kat poli dulu2!die wakil untuk kementerian pertahanan..time poli dulu pernah satu group dgn die main volleybol, skrg group lain2..kami x dpt sembang lama..sbb sebuk praktis..x per besok boleh jupe lagi..yg x syoknye, hotel kami x sama...kalu x, boleh karoke sama2!hehe..
Pukul 8 lebih kitorg bertiga trun mkn sesama...terserempak dgn abg amin & kwn2 die..abg amin belanja mkn ikan bakar..best giler!! dahlah perut aku lapar giler..cuma mkn kat umah kak su jek pagi tadi..Pukul 10 lebih naik blk..pukul 11 dah tido..ZzzZzZZzz..

22 Ogos 2008 (Jumaat)
Pukul 6.00 dah bangun..siap2..Pukul 7.00 trun breakfast kat lobby hotel..Smpai pdg dalam pukul 8 lebih..terus kena lawan..hehe..x sempat nak warming up..Actually team mof yg wanita hantar 2 team..satu MOF A (untuk kakak2 veteran), satu MOF B (untuk untuk junior2)hehe..masalahnya team kitorg x dek setter.
kak sam x dapat dtg, ada exam PTK..so, aku diarahkan jadi setter..hehe mana aku pandai jadi setter..so, cuba jelah..First game MOF B lwn PPUM, kitorg kalah 21-16 (Diorg kuat woo...asyik spike jekk!) baru nak relaks2 jap..nama MOF B di panggil lagi..
kali ni MOF B lwn JPM, kitorg menang 21-15 (masa ni dah start senyum sbb dapat masuk ke suku akhir)Sempat jupe diana, diana kata team die (KAKEP A) dah tersingkir..kalah dua2 games..Ohh ya, kat sana jupe Asri(kwn polisas)..die pun main untuk kementerian pertahanan

Tgahari blk hotel..mkn & rest sekejap...
Petang pukul 2.30 sambung semula...selepas cabutan undi..
MOF B lwn KAKEP B..masa mula2 ok lagi..mata kejar mengejar..start tukar padang, kitorg dah hlg tumpuan...kak su plak sakit kaki..kitorg kalah 21-15 kot..hehe
Aku rasa frust giler!! baru berangan nak masuk separuh akhir nak lawan team MOF A!!haha
Kak syad perasan aku frust..die pujuk aku...hehe
x perlah kitorg dah tersingkir..tp team MOF A still ada lagi & dapat masuk separuh akhir..


23 OGOS 2008(Sabtu)
Pukul 6 pagi dah bangun..harini team MOF B juz jadi penyokong untuk team MOF A yg akan berlawan separuh akhir dgn PPUM

posing sebelum naik bas!

muka2 mengantok!
TeaM MOF A kalah dgn PPUM dan mendapat tempat ke-3..x pelah ada nombor jgk..hehe
Mlm kitrog x buat apa juz lepak2 kat kedai, kat lobby & pastu snap photo untuk kenangan sbb besok kitorg dah nak blk putrajaya..




23 Ogos 2008 (Ahad)
Pukul 6.30 pagi bangun..siap2 & breakfast pastu bertolak ke padang besar lagi..untuk shopping sekali lagi...tengahari singgah umah Kak Su, family die jamu kitorg masakan kampung! sedap sgt..then barulah bertolak balik Putrajaya...




No comments: