Tuesday, February 10, 2009

Saya eksiden

Saya balik tganu cuti weekend + thaipusam baru-baru ni.. mr w yang beria ajak balik.. saya ON sajo..Nak dijadikan cerita, sabtu petang pergi bandar KT dengan mak saya & mak sedara untuk cari sampin songket untuk hantaran mr w..Masa kat trafic light merah, kedudukan kereta saya betul-betul belakang lori..Kemudian traffic light tu hijau, lori tu pun jalan jelah..saya follow jelah kan..tiba-tiba lori tu berhenti..saya tengok side mirror kanan jalan clear terus pusing streng ke kanan untuk pintas lori yang tiba-tiba berhenti tu (tanpa memandang side mirror kiri sebab bajet macam lepas jek) Tiba-tiba krok..krek..krokk...kreekk....mak sedara saya menjerit "kak ngah mu langgar lori!!" Saya terpinga-pinga + muka dah pucat (hati berkata, habislah kereta ni)
Saya pergi langgar bucu bontot lori & side mirror patah, kereta dah calar banyakk...sob..sob.. (nanges...)

side mirror belah kiri patah


tulang tingkap kemek

zoom dekat sikit

kemek kat pintu belakang

Msg mr w, mr w kata "nano sungguh bawak kereta" hehe..nano tu maksudnya ganas.. mana ada ganas, benda dah nak jadi kan..esoknya mr w datang tangok dan baiki sekali




Dah ganti cermin baru..tapi kemek tu terpaksa biarkan dulu sebab ia mungkin diganti sebelah dinding kelisa itu & memakan perbelanjaan yang banyak

10 comments:

sempoi said...

Aisehmenn.. Syg nyer... Teruk gak yek..

masniza mahmud said...

mak ai makcik nih!!! heheheh sib baik tuan nye xpape

Iena Yusof said...

haa tu ler...tunangan orang ni selalunya berdaghoh maneh...memacam dogaan akan terjadi...heheheheheh..asek ingat nak kawin jer kot..ejejejejeje...

axie said...

to sempoi: a'ah terok..kesian kereta saya

to za: nak buat camne za, dah benda nak jadi..

axie said...

to kak ina :a'ah byk btol dugaan dekat-dekat nak kawen nih ;(

Anonymous said...

nasib langgar bontot lori,tak langgar bontot lembu ke kerbau ke..

..KhamS.. said...

be careful dear!!
awk tue tgh darah manis...

axie said...

che khams: ok che kam!

MiSz eiN said...

pergh...teruk giler kete kamu dak azie!!! alhamdulillah kamu xpape.risau gak bace kamu langgar lori.ishk2...ati2 okay..

axie said...

;( sob..sob..sob