Thursday, July 9, 2009

Hari yang malang


Jam menunjukkan 5.10 petang..cepat-cepat kemas...
Zass! terus menuju ke punch card..

Sampai jek kat parking...owh! kereta saya kena block dengan myvi putih..camna nak kuar ni?? cuba tinjau dalam kereta itu, tak nampak pulak handbrek dia naik ke turun...cuma nampak beg shopping nichii..ini mesti pompuan ni...

Nasib baik kat parking terjumpa Kak Sha, Kak Bunga & Kak Yatie..so kitaorang berpakat nak tolak kereta myvi itu ramai-ramai...

Biasanya kalau orang memblock kereta orang lain, tuan dia takkan tarik handbrek & orang yang kena block itu boleh lah tolak kereta yang memblock itu ke depan...

Tolak punya tolak, tak gerak-gerak jugakkk..
Oh! tuan dia tarik handbrek okay!!!
sabo..sabo..

Try call ummi, minta pertolongan umi & bfnya...nasib baik ummi tak balik lagi...bf ummi ambik no.plate myvi itu & minta tolong kawan dia carikan dalam data sampailah terjumpa tuan empunya kereta itu, cukuplah saya cakap, tuan empunyanya, pegawai di Bahagian Cukai. Pihak keselamatan call pegawai itu, minta alihkan kereta segera..

5, 10, 15 minit tak turun-turun lagi..
Heh! lembab betol...takdek hati perut ke orang ini???
After 15 minit barulah dia datang dengan muka selamba jekk...

Pegawai itu : Dah lama ke tunggu??
Ummi : Tak lama, baru sejam...(ayat menyindir)
Saya : Sabo..sabo (dalam hati)

Terus dia masuk kereta dia, start enjin & terus pergi...tanpa rasa bersalah langsung... tanpa mintak maaf!!
saya, ummi & bf ummi terpinga-pinga....

Sudahlah ko block kereta orang, handbrek tarik...turun lambat..alih-alih langsung tak mintak maaf.. manusia jenis apakah ini????

6.20 petang barulah saya bergerak pulang ke rumah...


benda yang tergantung kat kereta dia..right sgt lah ko nii???

13 comments:

waniepaez said...

lorr, cian pn ajila....xpatot langsung org tue....dengki jekk, huhuhuhu...xpela, ajila..arini ari dia, sok lusa, dia tau la cmne org bls kt dia..hehehe

JilLL love heyrie said...

yes axie,
mmg da ramai orang yg kurang ajar kat parking lot MOF ni.
sabar jek la eh.
(nsib baek tak bawak kete sebab tak reti drive, haha)
eh u tolak ke?
kan u ehem2?
ish lain kali jangan tolak eh.
:)

♥♥ n.i.s.s.a ♥♥ said...

wah sudah lama x update.. tetiba update dengan perasaan marah ni.. sabo ye ibu mengandung.. kena tabah.. hehe..

YuNaKo :) said...

Ewww..

trok nye perangai.. nmpk sgt EGO TINGGI! Kalo x x kan lah berani ltk tag cam 2 kat kete die.

Nie jenis orang yang x leh trime hakikat/ opinion orang lain. Die je yg slalu btul.

Sowie axie, teremo lebih plak :)

axie said...

wanipaez : tulah..kan..sabo-sabo, tak elok marah2

JilLL love heyrie : masalah parking tak penah selesai.. oh, semalam tertolak pulak..tak hingat ;)

♥♥ n.i.s.s.a ♥♥ : hehe..kan? muncul-muncul marah2..hehe

YuNaKo :) : hrmm...smlm pun emo jgk, tapi bila pk tgh peknen tak elok marah-marah..sabo jelah..
tapi pompuan tu mmg kerek semacam.

nestumrasberi said...

tak patot betol orang tu.
memang hangin satu badan
tak pe azie setiap perbuatan dia tu akan mendapat balasan dari orang lain pulak.satu hari dia pulak yg kena.
cth (nak bagi cth jugak) akak pernah tolong sorang cina yang terdesak nak parking siap akak bagi pree teket parking lagik kat dia.then akak zass ke bank. masok bank dah gelap. punya ramainya umat.kalo amek nombor sure makan 2 jam nunggunya. sekali ada india tu bagi teket nombor kat akak. katanya dia urgent nak balik. belek nombor tu kena tunggu lagi 6 orang je. alhamdulillah. tu la kan buat baik di balas baik.

masniza mahmud said...

cilakak punye pompuan! poyo gile la. sape name pompuan tuh???right la sgt! huh!!

axie said...

nestumrasberi : hoho..siap bagi contoh..bestlah akak ni..hehe ;)
tak pe yg baik di balas baik.. insyallah

masniza mahmud : hrmm..za nak tau jgk ke nama?? nanti jupe za azie bgitau k..

umm said...

huhu...umm baru bace...
tak prasan plak kat belakang keter dia tu ada perkataan trgantung mcm tu...patut lah pun muka dia cm tu, macm bagus jer..jgn ingt dia pegawai, sume benda yg dia buat tu btul...dia trun kan handbreak, tapi gear nya dia wat P(parking), bkn N(natural), sbb tu lah tak leh gerak, pling nympah, dia bleh tak cye kt kita, yg keter dia tak leh tolak, dtg2 trus try tolak,baru dia tau tak leh tolak, kan dah malu, padan muka...

Sarina Hj. Ghazali said...

ha'a sepatutnyer lar ko buat ajer guris dan menang kat kete dia... bagi raser cikit... ko ushar no plat dia... next time ko buat satu garis straight kat depan sampai ke bonet... arhhh puas ati... hehehehe...

ganas nie... geram jugak kalu kete kak na dia buat mcm tu kan axie..

axie said...

umm : baru muncul bdk ni..smlm kete tu block kancil mana ntah.. kerje nak memblock kete orang jekk

sarina hj.ghazali : haha..sama jek macam kak mar suruh..tapi tak baiklah pulak nak buat camtu kan.. takpelah..buat baik dibalas baik.. buat jahat di balas jahat..

sempoi said...

Lenkali dik, amik gmbr no. plate keta dia.. Tayang kat sini.. I pun nak bkenalan.. Hehe..

axie said...

sempoi : tak sampai hati plak nak buat cem gitu..hehe