Thursday, July 23, 2009

Lawak okey..

Terima email dari my hubby, tergelak sorang-sorang ;D

Memula duk pikir apa chimpeng ni???

Email tu,


I was looking for an empty space to park my car at Bangsar


when suddenly there's a knock on the glass


"Encik ah..tanya sikit ah..itu Chimpeng mana ah..?"


"Apa?"


"Chimpeng, Chimpeng...saya sudah tanya itu guard ah.. dia cakap sini ada satu Chimpeng..."


"Sorrylah Apek. Saya tak tau woh...Apa tempat itu Chimpeng?"


"Aiyah...itu Chimpeng balu punya..Saya mau pigi angkat wang la..."


"Tarak tau la boss. Itu kedai ka apa?Along ka?"


"Chimpeng bukan kedai ma..lu itu pun tak tau ah..? itu Chimpeng macam itu Maypeng, Public Peng, RHetB Peng...itu balu punya Peng.."


buat aku pening je.. dia actually cari .......



*



*



*



*



*



*



*


CIMB Bank .. !!!!!!!


ayoo apekk...manyak pelat woo!

14 comments:

nestumrasberi said...

ha ha ha ha ha ha ha ha
hambek ko gelak tak hengat donia
chimpeng chimpeng
ingatkan dia carik umah chin peng
ha ha ha ha lawak :0

yAtIe said...

ingat kan nama orang...hehe...mmg jauh giler cimb bank ngn chimpeng..hehe

axie said...

nestumrasberi : haha..tulah pasal..
memula ingatkan pasal chin peng komunis tu ;)

yAtIe : hehe..kan? cam nama orang dah jadinya

dyana said...

cuba eja betul2..CIM=cim(sebut betul2..), B=BAnk so cimbank la tu...chimbeng=cimbeng...
pandai gak cina ni buat lawak..sebutan akronim..sebut betul2..lain kali nak g CIMB sebit cimbeng la..ok gak..
wakakakakaak..

axie said...

haha :D
apek tu eja btul2..jadilah mcmtu..
pas ni ckp mcmtu mesti org lain tak paham ;)

aleena said...

hikhik..

pelat die trok sngt:P

axie said...

hehe..tulah pasal

umm said...

Lawak giler....

YuNaKo :) said...

axie :)

emel please :) kite dah privatekan blog. Nnt kite invite awk keh :)

axie said...

littlebride17@gmail.com

cepat2 invite kita ;)
nak tgk pic terbaru..hehe

-ZaIsMaZ- said...

azi, leh ajar akak tak camner nak ubah latar belakang yang cantik tanpa mengubah apa yang sedia ada

-ZaIsMaZ- said...

Kak Ngah,

Macammaner nak ader kan semula kotak layouts dalam blog akak......Dah hilang ler
masa upgrade

-ZaIsMaZ- said...

kak ngah

kat tempat kak ngah cepat nak nak masukkan background.....melalui block thecuteblogontheblock......kat tempat akak tak bleh ler

axie said...

-ZaIsMaZ- : tu dah boleh tukar backgorund tu..oklah tu..
tapi, knp tak boleh nak komen dekat blog tu?? blog ina pun tak bolehh :(