Friday, July 17, 2009

Perasaan ku...

6.30 pagi tadi dah terjaga..
Golek-golek pusing kiri, pusing kanan..
My hubby plak baru pergi keje, awal giler...yelah kan keje kat Shah Alam, masuk pulak 7.30 pagi..kompemlah kena kuar awal..

Tiba terdengar bunyi tup..tup..pastu senyap
Selang beberapa saat bunyi lagi, tup..tup..tup..pastu senyap
Iskk bunyi apa tu?? sambil pegang perut sebab teringat Kak Diana (akak kat opis) cerita dia boleh dengar nadi bayi dia dalam perut..yupp! dia mengandung 6 bulan..

Terus capai hp & msg kak diana

Saya : Azie dgr bunyi tup..tup.. kat perut pastu senyap...pastu bunyi lagi, bunyi apa tu??
Kak Diana : Bunyi nadi kot...mmg kuat bunyinya..jangan terkejut
Saya : Biar betol kan baru 2 bulan (dalam hati)

Bunyi itu masih tak berhenti-henti..slow-slow saya bangun & menuju ke bilik air untuk mandi..
Tapi sebelum tu, tutup kipas dulu... Elok jek tutup kipas, bunyi tu pun hilang...
apakah? apakah?? apakah???



*


*


*


*


*


*


yup bunyi kipas okay..hahaha! ;D

terus msg kak diana semula, bagitau dia...
dia reply "wat suspen jekk azie ni..haha"


p/s : akak kat opis my hubby pesan jgn terlalu excited sgt, sebab masih kecik lagi katanya :)

12 comments:

masniza mahmud said...

azie ni wat suspen tau :p

dyana said...

yo la..
azie ni pagi2 da buat drama lawak..time tu kite baru abis mandi..
bunyi nadi baby dalam perut tak kan sama dgn bunyi kipas..ngerinya klu bunyi nadi baby mcm bunyi kipas..hehhe..
tpi nadi baby ni mmg akan dapat rasa klu da mengandung 2 bulan..bunyi bit dia tu kita akan rasa..tp kadang2 je la..

axie said...

masniza mahmud : hehe..btolah, kite pun terkejut tau

dyana : haha..tulah..dah lah bunyi tup-tup tu kuat tau

are-za said...

adoiii mek azie nie...buat lawak ah...kih2x!!

nestumrasberi said...

hahahaha kelakar n3 ni
mula2 akak pun saspen gak tak kan baru 2bulan heart beat bunyi gitu sekali, rupanya bunyi kipas...hahaha

~mama aiman~ said...

inagt bunyik tikus..yela skang ni musim tikus duk bermaharajalela... hehe

..KhamS.. said...

huh!
memula bace cite cam suspen jew..
upanya bunyi kipas...kihkihkih

axie said...

are-za : hehe..tulah..yer2 jek ingat bunyi nadi..

nestumrasberi : haha..tulah dah lah kuat bunyi nya..mcm terkejut jekk mula-mula tu..

~mama aiman~ : bunyi tikus..cit.cit..citlah..hehe ;)

..KhamS.. : samalah..kite pun terkena..hehe

naz arique said...

Waaahhh!!! Azie dh berisi ek??? Tahniah10!!!!! Akk tmpang gmbira.. huhu hilang lg sorg team volley ball khazanah thn ni...

axie said...

hehe..tulahh
takpe2
tahun depan main semula ;)

bing jie said...

Dah mengandung yer...tahniah dik...:)

axie said...

bing jie : hrmm..time kaseh ;)