Wednesday, August 12, 2009

Kereta itu block kereta ku lagi...

Semalam, keluar opis dalam pukul 5.20 petang
Terus menuju ke parking...GrGrgRR..kereta saya kena block lagi..
Kereta yang sama pulak tuh...
Kalau korang pernah baca kisah sebelum tu kat sini


Intai-intai kat dalam kereta itu, kereta itu tak tarik handbreak..lega!!
Pusing kiri, tak dek orang
Pusing kanan, tak dek orang
Nak mintak tolong sapa ni???
Pikir punya pikir...ahh..tolakk jelahhh
Punyalah berat Myvi itu okayyy..
So terkial-kial diriku yang sedang peknen 3 bulan ni, menolak Myvi putih itu sorang-sorang...
Nasib baik tak jadi apa-apa ;S


Hai..bengang betol dengan Myvi putih itu...sejak kejadian yang pertama dulu, saya memang berhati-hati sikit dengan kereta myvi itu...
Yup! dia memang suka block kereta orang...
Tapi dia pandai...dia tak block kereta yang besar-besar
Dia block kereta yang kecik-kecik macam Kancil, Kelisa...
Yelah yang pakai kereta kecik-kecik ni kan biasanya kerani @ PA

Apa perlu saya buat ek???

A) Tulis surat layang & tinggalkan kat kereta Myvi itu..dalam surat tu tulis "jangan sesuka hati block kereta orang, pandai-pandailah cari parking...nak dapat parking datang awal sikit"

B) Telefon terus tuan punya Myvi itu sambil ckp "kamu telah menyusahkan saya banyak kali.. kamu ingat tolak kereta Myvi kamu tu ringan???"

C) Block kereta dia semula - isk tak baik berniat jahat..

D) Calarkan kereta dia jekk - haa..yang ni lagi tak baik... biar orang buat jahat kat kita, jangan kita pulak buat jahat kat orang..

Tapi..saya memang bengang betol dengan Myvi putih itu!!

17 comments:

~mama aiman~ said...

azie, sian kamu!! maz prefer kamu pilih B.. azie cakap dengan berhemah n terus terang cakap azie preknan tak larat nak tolak kereta n membahayakan kandungan azie.. jgn kasar2..orang kan..kita tak tau ati dia..mana tau bushuk ati nyer orang lain plak jadi.. wish u all da besh!!

Madamme Anne said...

klu anne yg kena 2... samada calar atau tayar dia flat ataupun ekzos keta dia kena masuk pasir...
melampau la tu.. ikut senang dia, tp menyusahkan org..
ataupun kan, klu azie ada kwn.. bile dia wat lagi mcm tu.. tolak keta dia sampai keta dia blog keta org2 besar.. mana la tau kena terblock keta pengarah ke apa.. dia yg kena...
hehehe
(tak baik tul ibu ber anak 2 ni mengajar ibu mengandung)

JilLL love heyrie said...

cakap dekat die
your head, kau ingat aku bodybuilder, hari2 nak exercise tolak kereta ko?

hihihihi,
tu la if nak lmbt naik jek bus kan senang tak payah nak carik parking.

MiSz eiN said...

hahahah
lawak la kamu nih
tp mmg menyirap bandung ar kat myvi tuh
ape... mmg da xcukup sgt ke parking kat MOF tuh?
ape kate, kamu suh dia tulis surat kat Najib je suh tambah parking kat MOF
ngeh3
xmendosa kan3
;p

lasayee said...

aper kate pancitkan jew...

♥♥ KhamS ♥♥ said...

kalo sy calarkan aje...(ayat jahat okey..!)
padan muka!
hahahaha

xabis2 nyusahkan org..(",)

Ezzah said...

tangkap gambar...print framekan WANTED..tampal satu MOF...ahahahahahah....

bing jie said...

tinggalkan pesanan, lain kali turun sebelum kul 5, alihkan kereta. Org peknen susah nak tolak kereta. Tak payah jumpa dia. Tinggalkan pesanan secara baik je. Hehehe. Kalau jumpa kang, berlaku memek muka yang tidak menyedapkan hati, lagi sakit hati..hohoho

masniza mahmud said...

eeee....@##$*$^@#$#* betol la pompuan tu!!!! azie, wat jek surat layang kt die!!! xpe, azie xnk karang, za karang pn xpe. pstu kite ikut cara izah plak. tampal kat cafe!

axie said...

~mama aiman~ : Tapi maz, tak kuasa azie nak ckp dgn dia..orgnya sombong..ingat nak buat surat, pastu tinggal kat kereta dialah..

Madamme Anne : Muahaha..ikotkan hati nak buat jek macam-macam.. tapi tak baik lah pulak kan..

JilLL love heyrie : kan?? kalu dah lambat naik bus..sebab nak cari parking mmg tak dek..aiyyoo

MiSz eiN : sikit2 bandung kamu nih..bukan sedap pun air bandung tuh ;P

A'ah parking mmg tak mencukupi, sbb ramai sgt bwk kereta, pastu untuk gred atasan diorang ada parking sendiri..tak boleh kaco..

axie said...

lasayee : tidak baik untuk ibu mengandung buat mcm tu..hehe

♥♥ KhamS ♥♥ : hoho..jahatnya.. tak nak lah buat camtu.. tak mo jadi jahat..tak mo, tak mo

Ezzah : tak pasal2 nanti kena announcement, "siapa-siapa yang menampal di dinding mof, sila cabut semula, sebelum anda dikenakan tindakan"

bing jie : salah satu cadangan yang bagus..boleh dipertimbangkan
rasa-rasa nak tulis surat letak kat kereta dia, pastu masukkan ayat tu sekali ;)

masniza mahmud : ha..nak suh za jelah buat..baru best ayat dia..hehe

tampal kat cafe??? mahu kena tangkap dgn CCTV omar kasih..haha :D

Madamme Anne said...

tak pyh tulis byk2 pun..
just tulis
" tolong bertimbang rase sikit, klu nak block orang, sila pastikan anda balik awal. Orang lain pun ada hal gak.. Ckp bodoh kang marah lak"
hahahahaha..

III AiNa III said...

ksiannye azie...aina pn slalu b'nasib yg same ngn kamu...
sgt tension kn?

dyana said...

taip je memo..guna huruf besar..BOLD kan...saiz tulisan bagi yang paling besar..biar semua org tgok..tampal kat cermin depan keta die..JGN SUKA BLOCK KETA ORG DAN MENYUSAHKAN ORG..KASIHAN PADA IBU HAMIL!!!!
klu nak akak buatkan memo tu ok jer..heheheheh

axie said...

Madamme Anne : ayat memula tu ok..tetiba ada ayat bodoh pulak belakang...haha ;D

III AiNa III : hi aina, dah ada blog yek?? hrmm..mmg tension, rasa nak tendang2 jek kete dia time tu..

dyana : wah siap memo.. tulis besar-besar kat kertas kosong sudah..macam pak guard selalu tampal kat cermin kete orang guna gam gajah..

waniepaez said...

ajila, kalo saye pilih A..hehehe..tampal byk cket kt kete dia, hehee..jgn lupe guna gam....hihi:P kalo dia wat jahat nnt, amik no. plat dia, wat aduan....

monamie said...

azie! awat la azie tolak? kakmona rs seriau. next time calarkan skit keta dia! huhuhu... cian azie. take care baby inside k.