Tuesday, October 27, 2009

Open house & baby dak wani

Memandangkan saya ni malas update sekarang nih, saya update secara pukal lah yek?? hehe
Dak ein dah bising-bising kat saya, sebab dulu saya yang beria ajak dia join blog..tapi sekarang saya malas update katanya..hehe
Bukan malas, tapi hormon sejak peknen ni menjadi-jadi kekdahnya...
So, I tak bersalah :)

Masa syawal hari tu kan banyak giler open house...sampai terkejar-kejar nak pergi dari satu umah ke satu umah..

Thanks kepada Kak Mah & family..roti jalamu sedap sekali!
Disebabkan terkejar-terkejar nak pergi open house lah, sampai saya telah menumpahkan darah hidung di umah Kak Mah.. im, sorry..haha :D

Thanks jugak kat Maznida, Pejo & Aiman buat open house...rojak buahmu sedap sekali!!perghhh meleleh air liur dah ni :)
Sorry tak dapat join program Maz & Jumie kat air terjun tuh...
Org peknen kekdahnya, mana boleh panjat tinggi-tinggi..hehe
Tapi jeles okay..tengok gambar-gambar ampa semua berseronokkan di air terjun tuh...
Tak pe, tahun depan saya join!!

Oh. ya...terlupa nak cerita pasal kat umah dak cik ain..budak ni sampai merajuk okay tak cerita pasal makan-makan kat umah dia...sorry ek dakcik :)

Thanks jgk kat dak cik ain yg menghidangkan kami mee kari..sampai makan 2 mangkuk okay... sedap & dengan pedasnya secukup rasa..dak cik ain pun buat makan-makan sempena wani dah nak balik kampung jugak..

Tak lupa jugak kat dak wani, yang tengah sarat peknen 8 bulan lebih, buat makan-makan untuk powerpuff kesayangan dia nih...haha :D



Disebabkan wani dah nak balik KB & bersalin kat sana, saya pun buat lah makan-makan untuk diorang ni jugak...

Yelah jumpa tak jumpa pun bulan 1 tahun depan oiii...lama giler minah tu cuti..bila entah dapat tengok anak dia..

1st time buat nasik ayam..nasik nya lembik sikit...sodih makcik!

1st time jugak buat puding tauhu, sampai menjadi kegilaan dak ein sekarang ni :P

Saat paling sedih time nak berpisah dengan wani...

Ala..bukan nak pergi mana pun...cuma nak balik & bersalin kat kampung je..hehe

Tapi kan tahun depan baru jumpa dia & anaknya..so macam sedih gilerlah :(

Yang tak tahan time ain genggam tangan wani sambil meleleh-leleh air mata..

Sampai my hubby sound "oi, ni bukan nak berpisah poli oii...!" hahaha :D

Berita terbaru!

Dak wani telah selamatkan melahirkan baby girl yang comeii macam dia, pada 26/10/2009 jam 1.30 pagi kot..Dilahirkan secara operate dengan berat 3.9 kg!!! haha..tengoklah mak dia :)

Anaknya bernama Damia Qaisara atau nama glemernya Qaseh

13 comments:

MiSz eiN said...

haha. mmg sgt ngidam ngan puding tahu yang kamu buat ms tuh....nak lagiks nak lagiks....

lambatnye nk boley jumpe dak wanies plaks kan...t dia da abis pantang kamu plaks yang ngah sarat. kamu beranakla kat sini.taw2.hehe. dak ain tuh mmg. ratu airmata.eh, ye ker?hehe

axie said...

kamulah smlm, rebus agar lama sgt.. dah tak brapa nak jadi tauhu dah..haha :D
takpelah, asalkan dpt tolong ngidam kamu tuh..

ha..tulahh
time dia balikk, saya pulak tgh sarat..hehe :)
Dak ain tu mmg..pandai belakon..haha :D

dakcik said...

owh korg ngumpat aku ek??pandai berlakon???heh
xmo kwn dgn korg seme...majuk r cmnie...:'(

dakcik said...

xde pun mention open house umah ain???ermmm.....sedehnyer

masniza mahmud said...

heheheh comelnye dak ain majuk :p
azie, update la selalu ek?? :p

axie said...

dakcik : buat ain yg dirindui ;P
hehe...alololo..jgnlah majuk ekk
kami gurau2 jekk...sejak bila pulak jadi sensetip sgt ni????

pasal makan2 kat umah ain..ala lupe lah nak ckp, nanti azie tmbah ek..

masniza mahmud :tulah...tetiba dia majuk..hehe
ala..tengok mood za, time rajin azie update lah..

MiSz eiN said...

heheh. majok plak dak kecik nih. xmo majok k...gurau2 jerks. xde niat pown. a'ah kan. open house umah ko azie xde sebut. ha. marah la azie. wat dia tertekan.hahaha(ayat batu api nih)

axie said...

hoho..
dah tambah dah

waniepaez said...

heheheh, dak ajila nie..:Parini baru smpt nk bukak blog jp, tp nk update mls lagik, sakit lagik tmpt operate tue, xle duk lame kt kusi nie:(sob sob...
kangan bangatttt sama geng PF nie...wani p ujung bln doblas kot..hehe

~mama aiman~ said...

oo wanie bersalin kat kg.. tanya paiz tak jawab2.. besarnya baby dia.. c-zer jugak yer?? so samala kita, kena jarak utk next baby.. tahniah to wanie.. n azie, due kamu bila yer?? beranok kat ghanu ke??

axie said...

hehe..kabel dh bwk blk blum?
cptlah2 masukkan pic terbaru qaseh kat fb..

axie said...

~mama aiman~ : a'ah kat KB lagik..bila lah dpt tgk anak dia live..hehe
dia c-zer sbb baby besau sgt.. ikot bawah tak leh kuar walaupun dah 10cm..kesian dia..

due azie bulan 21 feb 2010.. insyallah kalau sempat balik tganu..teringat pulak entry maz pasal bersalin dulu..jgn ckp nak bersalin mana..iskk takotlah pulakk :X

Azrina said...

Semoga dipermudahkan semasa dilabour room huhu
Semoga dapat menyusukan baby dengan susu badan sekurangnya 6 bulan pertama tanpa ditambah susu formula atau air masak
Jika berkeinginan untuk fully breastfeed
Lawat le blog akak
It is all about breastfeeding and parenting stories
Sharing is Caring!