Wednesday, June 24, 2009

Karangan budak sekolah rendah

Terbukak email ini, dah lama jgk simpan..kalau baca mesti tersenyum sorang-sorang :)
kesian budak ini, terlalu jujur + ada jugak kelentong sikit-sikit...hehe


Tuesday, June 23, 2009

Melawat dak cik ain & baby girlnya

Dak cik ain dah bersalin semalam..baby girl dengan berat 3.29 kg...So kami beramai-ramai telah melawat dia semalam, sehari sebelum bersalin, dah lawat jugak...masa tu ain tengah sakit lagi.. Kemain tak sabar-sabar geng powerpuff ni nak gi tgk anak buah baru...hehe

Nama belum tau lagi..tapi kitaorang panggil dia kak long..hehe sesuka hati jekk..wanilah ni, nak besan kan dgn anak dia nanti..katanya ;P

hadiah untuk baby girl yang tomei

comei kan??

hoho..menguap pulakk

dak cik dgn baby nya...ikot muka ain je kan?? muka adi tak dek (mesti bengang je adi ni...hehe)


sama pesen jek...mak dgn anak..hehe


ee..geramnnyaa!!berapa kali tah kena cubit pipi..hehe


dah nak balik ni...


teman mak buyung tunggu paiz

Dengan ini saya mengumumkan, saya telah peknen 5 minggu..hehehe ;)
Mesti korang dah baca blog ein kan?? Alhamdulilah...

Tuesday, June 16, 2009

Album kawen dah siap

Baru satu album yang siap + frame gambar..
Yg satu lagi album belum siap lagi lah..maybe minggu ni kot...
Sapa nak tengok datang umah..haha ;D
kepada budak opis, minggu depan saya bawak 2 album sekaligus..malas nak bawak asing-asing ;p
Antara gambar yang ada dalam album ni,


Cd belum dapat lagi, nanti saya publish gambar-gambar itu ek =)

Tuesday, June 9, 2009

The Sims 3 dah keluar!!

Kak yan : azie The Sims 3 dah kuar..

Azie : hah yeke??

Kak yan : kak yan tengok kat intenet ni..

Azie : ooooo


Kak Yan lebih tahu dari saya okay...sedangkan dulu saya yang ajar dia main...
Cd The Sims 1 & The Sims 2 saya, dah merata-merata jalan kat opis ni....kepada orang itu, sila pulangkan cd the sims saya!!!! (jangan buat harta okay)
Berbalik pasal The Sims ni,

The Sims 1 - saya dah habis main sampai banyak gile anak beranak diorang..haha

The Sims 2 - yang ni dah start 3D punya tapi cepat gile orang-orangnya tua & mati.. tak habis main lagi yang ini..teringin nak main yang 4 musim & universiti punya..tapi tak berkesempatan lagi

The Sims 3 - tak tahu lagi apa yang bestnya...tapi kak yan kata siap ada kereta sendiri, yolah sebelum ni nak gi mana-mana panggil teksi jekk...pastu town dia lagi best kot..pastu graphic dia lagi best berbanding The Sim 2

yes! game ni akan buat kite rasa addicted giler..bilalah mahu beli laptop, tak sabar nak main yang terbaru punya!

Wednesday, June 3, 2009

Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga


Kabinet dapur saya ada lipas seekor..
Entah dari mana pulak datangnya lipas ni...
Bila bukak kabinet tu, bapoklah busuk bau dia..padahal lipas sekor jekk

So untuk menghilangkannya, my hubby belilah ubat gegat..saya ikot kan jelah..manalah saya tahu cara-cara nak menghalau lipas..
Habis dia sumbat sepeket ubat gegat dalam kabinet tu..
Yeah hari ahad beberapa hari lepas, lipas tu mati okay!! misi berjaya!!
Masalahnya ubat gegat tu kan bau dia kuat, sekarang dalam proses nak buang ubat gegat tu semula...


Pagi tadi masa saya tengah bersiap-siap nak pergi kerja..
Pung..pang..pung..pang my hubby duk kat dapur..apa pulak di buat pepagi buta ni???
Rupa-rupanya dia buat Jemput Bilis + Teh O untuk saya..wah, indahnya dunia!!
So saya makanlah sebutir jemput tu...tetiba....

Kenapa rasa dia lain jekk??

Rasa dia pelik??

Tak macam selalu...

Yeah..rasa jemput itu ialah rasa ubat gegat okay!!! muahaha =D

mungkin tepung gandum telah dimasukki aura ubat gegat itu atau terkena sumpahan lipas itu..sampai sekarang tekak saya rasa loya yang teramat!

p/s : entah apalah lagi barang yg dah terkena aura ubat gegat tu..eeee :s

Monday, June 1, 2009

1st time buat spaghetti bolognese

Tiba-tiba rajin nak buat spaghetti..
walaupun kuah dia ado sedikit kering...tak pe..cuba lagi
wah..sedap gile..hehe (puji diri sendiri)
jemput makan semua =)