Monday, August 24, 2009

Kenangan-Akad Nikah :)

Hari ni genaplah 4 bulan tarikh perkahwinan kami...hehe
Kebetulan pulak baru dapat cd gambar-gambar kawen hari tu..
Ada dalam 1000 lebih gambar dalam cd tuh...pening kepala nak pilih nak letak dalam ni..
Yg saya letak dalam ni kebanyakkannya yang takdek dalam album kawen yekk
Banyak yang candid-candid sesajo..
Nanti kalau free saya upload gambar time majlis kawen pulak :)

Mas kahwin & cincin batal air sembahyang



Ketika majlis




















Outdoor di sekitar Masjid Terapung



Kat Pantai Marang



Pantai Kelulut, Marang pulak



Wednesday, August 12, 2009

Kereta itu block kereta ku lagi...

Semalam, keluar opis dalam pukul 5.20 petang
Terus menuju ke parking...GrGrgRR..kereta saya kena block lagi..
Kereta yang sama pulak tuh...
Kalau korang pernah baca kisah sebelum tu kat sini


Intai-intai kat dalam kereta itu, kereta itu tak tarik handbreak..lega!!
Pusing kiri, tak dek orang
Pusing kanan, tak dek orang
Nak mintak tolong sapa ni???
Pikir punya pikir...ahh..tolakk jelahhh
Punyalah berat Myvi itu okayyy..
So terkial-kial diriku yang sedang peknen 3 bulan ni, menolak Myvi putih itu sorang-sorang...
Nasib baik tak jadi apa-apa ;S


Hai..bengang betol dengan Myvi putih itu...sejak kejadian yang pertama dulu, saya memang berhati-hati sikit dengan kereta myvi itu...
Yup! dia memang suka block kereta orang...
Tapi dia pandai...dia tak block kereta yang besar-besar
Dia block kereta yang kecik-kecik macam Kancil, Kelisa...
Yelah yang pakai kereta kecik-kecik ni kan biasanya kerani @ PA

Apa perlu saya buat ek???

A) Tulis surat layang & tinggalkan kat kereta Myvi itu..dalam surat tu tulis "jangan sesuka hati block kereta orang, pandai-pandailah cari parking...nak dapat parking datang awal sikit"

B) Telefon terus tuan punya Myvi itu sambil ckp "kamu telah menyusahkan saya banyak kali.. kamu ingat tolak kereta Myvi kamu tu ringan???"

C) Block kereta dia semula - isk tak baik berniat jahat..

D) Calarkan kereta dia jekk - haa..yang ni lagi tak baik... biar orang buat jahat kat kita, jangan kita pulak buat jahat kat orang..

Tapi..saya memang bengang betol dengan Myvi putih itu!!