Friday, June 25, 2010

Kenapa saya tak update belog???

Hai kawan-kawan..hehe
Aktifnya korang ek??? bukan main rajin update sokmo...jelez i!
Heii...malasnya nak taip..hahaha :D

no idea..


no idea..


no idea..

Tapi kawan2 kat FB bising bila nak update belog? bila nak update belog..
Hah dah update ni, korang tak komen siap!!
Ini saya nak cerita skit kenapa saya tak update belog...

1. Malas
Giler....
Ingatkan masa peknen jek malas nak update..
Dah bersalin pon malas jugak...
Tak tahu camana nak berubat nihhh...mungkin ambik masa sket kot..

2. Kebizian
Hah.. ini memang setiap masa busy...
Busy dgn keje kat opis...tapi sempat bukak FB..itupun curik-curik masa okay...
Then busy kat umah, melayan hafiy yang asyik nak cak2 sokmo..
Asal baringkan dia jek..dia start ehek ehek suruh dukong...
Anak manja mama ni...
Cerita pasal saya bersalin pun tergendala kat draft berbulan2 tak siap2 lagi..hehe

3. Idea kureng
Memang tak dek idea langsung lah sekarang ni...
Nak cerita pasal hafiy pon terpikir2 nak cerita apa ek???
Tengok dakcik asyik update pasal dania jekk...
Maybe sebab dah lama berupdate..camnilah jadinya...
Nak buat ayat pon dah tak reti...perghh!
Nanti ada masa saya update yekk


Hari ni hafiy genap 4 bulan...
Berat masa 3 bulan 6.2 kg...
Dah pandai senyum + ketawa sikit2

Hafiy dengan bear kesayangan


Suka main lidah dia...menangis pun jelir lidah...ketawa pon sama...
Ini kes mama dia suka tgk cartoon Hagemaru time peknen..hehe

Dengan mizan (anak kak jun), kawan hafiy


Papa & hafiy

12 comments:

dakcik said...

pehh!akhernya u update belog laa...miracle sungguh!hahahaha..

i update belog pasal DQ jek..pasal diri saye xde idea pong nk citer..kihkih..

u pun update la pasal afiy..sian afiy mama die xtempek pong pic die byk2..:P

selamat mengupdate lg yek!nti i ajar cmne nk edit pic cantek2..bru u ader semngat update belog!

MiSz eiN said...

muke mama xnampak.
time papa pegang afiy penuh plaks. xaci betul!! haih

~~zaa~~ said...

akhirnya...........fuhhhh...fuhhhh...banyak gile habuk weiiii!!!! :p

hehehehe...azie, rajin2 la update selalu ye....

waniepaez said...

fehh, azie....panjang nye story..xsabo nk dgr lagik nie:)haha..padahal wani pon mls gakss.:P

axie said...

dakcik : perrghhh..camna nak update, mama dq x ajar edit gmbor lagi..hehe
kata nak ajar..eeee
bila dah edit pic cantek2, baru rajin update..huhu :P

axie said...

misz ein : muka mama mana boleh tunjuk sgt..hehe
(selekeh okay!)

axie said...

zaa : ala..za tiup je ke?? tolong lah vakum sekali karpet azie ni..hehe

axie said...

wani : wani rajin skit pada azie lahh...tapi sikit jelahh..hehe

~SHiLA~ said...

azie..add blog shila ek :D

tembamnye ank azie..bpe kg da skrg?

axie said...

skrg dah buas
tak tembam sgt dah
7 bulan lebih hari tu 7.6 kg

axie said...

skrg dah buas
tak tembam sgt dah
7 bulan lebih hari tu 7.6 kg

~SHiLA~ said...

owh..danish 7bln 7.3kg..xbeza byk ngn ank azie tp nmpk ank azie tembam :)