Tuesday, November 2, 2010

Ayam Penyet

Cerita ni dah basi sebenarnya...
Tapi sekarang baru teringat nak update..
Layan jelah ek...hehe

Sekarang ni, i tengah tergila-gilakan makan ayam penyet..
1st time dapat merasa makan, time my hubby bungkuskan bawak balik untuk i tahun lepas..time i mengandung...

Memula cam pelik jugak makanan apa ni???
Ada ayam...
Ada sambal...
Ada kangkung...
Ada kobis..
Ada tauhu...
Ada tempe...

Tapi sambal dia memang kaw!! punya....

Sedap giler!! fuh...

Dakcik pulak ajak pergi Ayam Penyet-AP yang kat Puchong punya...


Dak ein & Dakcik


Dak wani tak ikot kena standby bawak bos dia pergi meeting..cayalah wani..PA serba boleh!!


Kami order 3 ayam penyet, sayur lemak & sayur pecal

Perghh..semuanya sedap...

Ayam pun besar...sambal pedas giler

Menangis-nangis kami makan...

I nak tambah nasi, diorang pulak dah taknak...

Tak tahan sambal pedas...hehe

Kali ketiga i pergi dengan bebudak opis kat Cyberjaya, Ayam Penyet Ria


Kan main tunjuk menu tu untuk jeleskan kak mah sebab tak nak ikot....


Kami order ayam penyet, sayur pecal dan bakso...
Bakso dia pun sedap...

Cuma sambal dia tak berapa nak pedas, sebab i makan tak menangis...hehe


Muka gembira nak makan....

Apapun ayam penyet memang best! bila nak makan lagi nie....????

11 comments:

-Sara- said...

azie, sara xterluor ayam penyet tu tapi sara terliur bakso tu hokey! sbb skrg ni tekak ni mmg teringin rase nk mkn bakso lah! :D

MiSz eiN said...

jom jom jom. tp pegi yang cyberjaya plaks ah. tp sebelum tue i nk tanye dulu eh!
"owner kedai niey cina ke melayu?"
hahahaha
mst bengang je u olls kan! :D

are-za said...

dh lame ngidam nk make..kat mane yg paling sedap mek ajila oii?

~~zaa~~ said...

sedap eh ayam penyet tu??? macam nak rasa makan tapi ntah la...hehehhe :p

JilLL heyrie ♥ mika said...

azie,

i should try nii..
tak pernah makan. :)

akak dah updates my blog,
feel free to singgah eh :P
ehehe.

Ezzah said...

nak join nak join nak join!
i mengidam ayam penyet! :)

axie said...

sara : bakso tu mmg sedap giler sara...sara ni, org crita pasal ayam..dia tak terliur pun..hehe

miszein : u memang! sampai dakcik hangin satu badan..hehe
i cerita kat wani, wani kata "ala..pas ni tak bolehlah makan dah...dahlah wani teringin nak makan"

are-za : dua2 sedap mek aza.. tapi yang dekat cyberjaya lahh.. tak lama lagi ayam penyet-ap akan dibuka di alamanda tau

axie said...

zaa : kenapa pulak??? makan jelah za oiii..

jill : yeah, u kena try ok..sedap!
blog baru ke?? ke blog sama je?


ezzah : jom ezzah..kita p jumaat tghari dgn pf nak?

dakcik said...

ala..ein tue memang! selalu mcm gitu..sampai kite terpikir byk kali nk mkn..huh!

jom la kt p lagiks..kt cyber lak..

ezzah : jom la ikut sekali ! mesti best..:)

waniepaez said...

hehee, i pon suke aym penyet..pais la aritu ajk mkn..tp terase nk mkn lagi ngn korg2 plks, aritu xle nk g,kne anto bos,ehehe:P

axie said...

dakcik & wani nanti kita p makan sama2 k..jumaat tghri :)