Wednesday, December 15, 2010

Hepy Besday Dakcik!!!!

Entry ni khas untuk dakcik...hehe

U, dulu time kita belajar sama-sama kita tak rapat pun kan??? u geng gelang hijau...
I dengan geng lain (tak dek nama)...
U pergi kelas naik skuter..maklumlah umah dekat jek kan?? senang jek ulang alik..
Time datang kelas, u akan lambai-lambai miss universe dari atas skuter u dekat kitorang yang jalan kaki dari asrama ni, time balik pun camtu..comeii jekk..tapi u memang comeii...comei & cun!!!

Ditakdirkan kita dapat kerja sama-sama putrajaya...
Ditakdirkan kita duduk umah sewa sama-sama kat sini...
Ditakdirkan jugak kita kerja opis sama-sama....
Time balik keje u tunggu i kat air pancut..takpun i tunggu u..
Pastu kita balik naik bas sama-sama..
hehe..kelakar...

Dikalangan geng PF u ni kuat membebel...
Asal jumpa u jekk..u akan potpetpotpet..
Time duk umah sewa pun camtu...
Tapi u rajin & pengemas...
U akan kemas dapur lepas kitorang masak..
U rajin menyapu walaupun ina dah buat jadual...
Yelah kitorang ni kan pemalas...hehehe

U ingat tak kejadian tengah malam??
Time tu u baru balik kursus & u cerita u kena buat aktiviti-aktiviti lasak
Kitorang pun bising jugak sebab tahu u memang tak kuat nak buat aktiviti-aktivi lasak..
Time borak tu nampak u macam mengantuk...pastu u tido meniarap depan tv..
Kitaorang kejut u suruh tido dalam bilik..puas kitaorang kejut u tak bangun...rupanya u pengsan!!
Kitaorang terus bawak u pergi emergency, terus u kena tahan wad..
Pastu u kata tak nak duduk wad..u takot dengan makcik kat katil sebelah..
Kitaorg pun takut sebab tu kitaorang balik cepat-cepat...hehehe

Paling best kita belajar kereta sama-sama..
Sampai penah u masuk longkang time belajar kereta...
Dak ein kat dalam kereta dengan u, cepat-cepat keluar menyelamatkan diri...tinggalkan u kat dalam kereta...kejam kan??haha =D
U ingat tak 1st time i bawak kereta pergi opis??? u yang temankan i..
I punyalah berdebar-debar sebab takot tak lepas naik bukit curam kat parking basement tu..
Sekali betol!!! terpaksa i buat skill "bukit" yang i belajar tu...u pulak duk ulang "relaks...relaks..buat bukit..buat bukit"

I sedih bila u cakap u nak pindah kuantan...sofea tak sesuai duduk sini...sebab penyakit dia...
U ada 4 hari jek lagi ni untuk pikir ni....arggggh!!! hilanglahh geng PF kita sorang lagiiii...
Nanti u akan tengok kitorang dari jauh jek...
Takpun kitaorang terpaksa cari geng PF baru...Opss! gurau jekk =P
Tapi kan kalau u pindah, i nak jaga bos u lah..bos u besttt...orang-orang kat bahagian u pun bessssttt!!! haha =D
Hope u pikir masak-masak okay..pikir untuk jangka panjang sekali...

Last sekali i nak wish heppy besday dakcikk...love u so muchhh!! muaaahhh!


Bunga dari hubby dakcik, i jadi posmen


Dakcik menangiss....


Aloolooooo.....hehe


p/s :hei cepat beli lauk...jangan duk nangis-nangis kite nak pergi umah dak ein niee...

14 comments:

dakcik said...

amboi..kate i kuat potpotpet eh..tp mmg pun..

byk kan kenangan kite..i xkan lupe..
iyer la, i ader 4 ari lg utk pk..arghhh! sedihhhh nie u olls!! sob.sob..(nanges)
terharu sungguh u wat ntri utk i di ari jadi i..nk like la! share kat FB yek..:)

i pon syg u n geng PF!!damn much..xmo pindah lg...uwaaa..sedih nk tggl kwn baek i nie..


p/s : TQ jd posmen cinta i! hehehe..

waniepaez said...

wah, romantik sungguh en hubby bg bunga:)huhu..
dakcik, xde cara ke selain pindah?i sedey nie, makin berkurang la kite:(

III bDkNaKaL III said...

tumpang wish...dakcik da beso..samat ari besar dakcik...windu sofea....

-Sara- said...

wow! byknye story! besth! :)

nyway to ain, sara xpat view blog ain lagi laa, ain dh wt keputusan ke psl tukar ke ktn tu? nyway wish u da best ain :)

axie said...

dakcik : betolah apa yg i kata tu kannn???

wani : i pun nak bunga jugakkkk

aina :kena panggil dak besar lepas ni...hehe

sara : nape tak dapat bkk blog ain?

dakcik said...

wanie : haha..tue pun kene ckp tau..
i tgh pk cara lain la nie..

dakcik said...

aina : TQ aina..dakcik dah jd dak besor..hehe

dakcik said...

aina : TQ aina..dakcik dah jd dak besor..hehe

dakcik said...

sara : xdpt bukak lagik???alaaaa..:(

MiSz eiN said...

hepy bexday gaks dakcik.
pnjg btl dak azie popet kali nie.hehe.xsangka . tp i mmg sedeh jugak dakcik nk pndah ;'(

axie said...

haha =D
i potpet special untuk dakcik ni!

tEngQu said...

PF jgn sedey2..nti dakcik way mkn2 kt ktn jgn lupe dtg yerr...hehehe

are-za said...

hepy bes day ain..

ajila terus berblogging..he2..

axie said...

tengku : amboi..over ko ek? tak sabor2

aza : insyallah ;)