Tuesday, November 30, 2010

Pinky Day!

Besday Damia Qaisara @ Qaseh @ Mia genap 1 tahun...
Sekejap jek kan??? Hafiy pun dah 8 bulan time gambar ni di ambik (sekarang 9 bulan)
Tema colour, pink & putih...
Mesti kena ada tema colour, coz kitorg kan (PF) suka bergambar..
Baru cantik gambar bila sama colour baju...boleh?? :P


Mama hafiy baru sudah mekap :P


Tengah tunggu untie ein datang ambik...
Papa hafiy keje, dia datang sana lambat sikit...


My hensem boy, terpaksa pakai pink...nasib baik ada pemberian kak pija..hehe


Bila untie ein nak sampai ni?? hafiy sampai meleleh dah air liur menunggu untie ein


Sampai-sampai terus kongker kereta Qaseh...hadiah besday Qaseh ni...perghh!


Hafiy lagi..


Untie ein jadi fotographer hari tu...


Lepas ni boleh beli satu kan?? pujuk IJ** dulu okay...


Besday girl yang comei, dengan gaun pink...


Hafiy curi coki-coki Qaseh, terus Qaseh nangis...


We oll tanpa dakcik yang tak sampai lagi..


Dakcik baru sampai..

Jangan muntah okay tengok gambar-gambar PF kat bawah ni...











Ok cukup lah tu...


Dakcik Sofea (nama baru)


Eh ada lagi PF.....


Last sekali gambar our family ramai-ramai


Seronok bila dapat berkumpul...
Dari tengahari sampai ke malam...
Nasib baik hubby masing-masing sporting..hehe :)

Monday, November 15, 2010

Bersiaran dari kampung

I dan hafiy dah pulang ke kampung, marang..
Pulang berdua jek..
Tumpang dakcik sampai Kuantan..
Then family i turun ambik kat Kuantan..

Papa hafiy tak ikot balik coz dia cuma cuti 2hari jek..
Jumaat Sabtu Ahad kena kursus..
Daripada i terkontang kanting kat sana dengan hafiy..
Baik i balik kampung..
I apply cuti seminggu :)

Oh, sekarang i demam..
Start dari malam tadi seram sejuk..
Makan panadol okay..
Pagi tadi seram sejuk balik, sampai lenguh-lenguh kaki..
Telan 2 bji panadol...Okay sampai sekarang..

Kesian hafiy tak terlayan sangat
Nasib baik mak i ada..
I nak dukung dia pun takdek tenaga...
Melepek jek i baring :(

Friday, November 12, 2010

Mood happy terus hilang...hish!

Hari ni hujan renyai-renyai..
Cuaca mendung...
Mood i pon happy jekk...
Yelah, hari Jumaat kan...
Last day keje..minggu depan straight seminggu cuti...yahoo!

Pagi-pagi, dak ein dah kol..
Ajak teman dia pegi klinik..
I okay jekk...
Lagipun bos i takdek, mengerjakan haji...

I dapat msg dari ein..
Dia dah sampai depan opis...
I pon turun tengok-tengok dia takdek...
Tiba-tiba datang pak guard sorang nih..

pak guard : tunggu kereta savvy hitam ek?

aku : a'ah savvy hitam

pak guard : saya dah suruh dia jalan! dia sepatutnya parking kat dalam kon merah tu...bukan tunggu belah luar tu!!! (muka bengis giler)

I pun cam terkejut lah kan...
Apahal mamat ni tetiba nak marah ni..
Tak boleh cakap elok-elok ke???
Dah lah pagi-pagi Jumaat ni..
Hangin i pun naik..

aku : yelah kan hujan nihh!! lagipun dia orang luar! dia bukannya tahu!!

pak guard : tak nampak ke kon tu? kan dah bahagi dua...sepatutnya dia tunggu lah belah dalam..bukan belah luar!! (asyik duk ulang menda sama dengan nada tak puas hati)
tunggu jelah dia datang balikk..

aku : kan dah lambat!!! ( sambil melarikan diri kat sebalik tiang...sebenarnya aku dah takot sebab dua-dua duk hangin)

Tet..tet...mesej masuk "i dah balik" dak ein dah majok rupanya...
I duk pikir apa lah mamat ni buat pulak kat dak ein..

I masuk balik opis, sambil dengar dia duk membebel "macam cantik sangat!" sambil duk bercerita kat kawan-kawan guard yang lain...

Jaga ko..aku cari nama ko..aku report kat ketua ko!! (dak ain hasut)
Kalau ko cakap elok-elok tadi aku boleh terima...
Tapi ko yang mula dulu kan... (hah, kan dah kasar bahasa i)

Thursday, November 11, 2010

Weekend wif family

Cerita ni pun dah 2 minggu lepas punya...
I selalu lambat update kan??
Banyak lagi cerita pending ni...hehe
Takpe-takpe slow-slow :)

Kan family i datang dari Tganu..
Kan we oll rancang adik beradik buat suprise untuk mak i..
Dah beli kek bagai...
Nyalakan lilin...


Along & kak dila (tudung biru)


Kek untuk mak i

Tepon mak i suruh bukak pintu...
Mak i tak layan...
Alih-alih ayah i yang bukak pintu...
Ayah i memang tak tau pasal suprise ni..
Hehe...tak menjadi sangat suprise...
Pastu asyik gelakkan kak dila, sebab dia beria-ria berlari-lari bawak kek pergi depan pintu...
hehehe :D
Oh! kak dila ni kakar ipar i..


Tok aboh & hafiy...tok aboh yang eksited...tok aboh punya tunggu bulan 3 ni okay..


Mama & hafiy..sebenarnya mama hafiy tengah sakit kepala ni..

Pastu nyanyi-nyanyi lagu..
Mak i sebak...
Kak dila dah kesat-kesat air mata...
I ok jekkk...hehe


Time bukak hadiah, ayat pertama yang kuar..."kenapa tak beli handbeg???" boleh???

Mak i tu memang..
Asyik-asyik handbeg jek tau..
Esoknya pergi makan Ayam Penyet & terus ke IKEA (bebudak PF ni sikit-sikit IKEA, takdek tempat lain ke???)


budak yang eksited dapat berjalan...


Gigit-gigit mainan dia..(eh perlu ke tulis???) hehe


1st time duk dalam trolley


Bagus jek diam...


Walaupun mata mengantuk & lapar...tak merengek pun...coz suka berjalan...sebijik cam mama..hehe

Tuesday, November 2, 2010

Ayam Penyet

Cerita ni dah basi sebenarnya...
Tapi sekarang baru teringat nak update..
Layan jelah ek...hehe

Sekarang ni, i tengah tergila-gilakan makan ayam penyet..
1st time dapat merasa makan, time my hubby bungkuskan bawak balik untuk i tahun lepas..time i mengandung...

Memula cam pelik jugak makanan apa ni???
Ada ayam...
Ada sambal...
Ada kangkung...
Ada kobis..
Ada tauhu...
Ada tempe...

Tapi sambal dia memang kaw!! punya....

Sedap giler!! fuh...

Dakcik pulak ajak pergi Ayam Penyet-AP yang kat Puchong punya...


Dak ein & Dakcik


Dak wani tak ikot kena standby bawak bos dia pergi meeting..cayalah wani..PA serba boleh!!


Kami order 3 ayam penyet, sayur lemak & sayur pecal

Perghh..semuanya sedap...

Ayam pun besar...sambal pedas giler

Menangis-nangis kami makan...

I nak tambah nasi, diorang pulak dah taknak...

Tak tahan sambal pedas...hehe

Kali ketiga i pergi dengan bebudak opis kat Cyberjaya, Ayam Penyet Ria


Kan main tunjuk menu tu untuk jeleskan kak mah sebab tak nak ikot....


Kami order ayam penyet, sayur pecal dan bakso...
Bakso dia pun sedap...

Cuma sambal dia tak berapa nak pedas, sebab i makan tak menangis...hehe


Muka gembira nak makan....

Apapun ayam penyet memang best! bila nak makan lagi nie....????