Friday, December 31, 2010

Selamat tinggal 2010 :'(

Dakcik buat pasal review 2010..
I pun nak buat jugaklah...
Cedok idea dia walaupun dia bising kat FB kata i tiru dia..
Heh! jalan cerita i lain lah ;x
Sukati i lah, belog i kan??? hehehe

Dimulakan dengan awal tahun 2010, i malas update belog..
Eh, silap..start dari tahun lepas lagi i dah malas update belog, kerana mood peknen..
Terbawa-bawa sampai ke 2010..so, banyak cerita yang i peram...
Takpelah i ringkaskan jelah..senang ;P


My bestfriend, Nadirah kawen kat Maran, Pahang...time ni i dah 36 minggu..masih aktif ke sana ke sini..masa ni i asyik nak makan jek..berat naik 16 kg..hidung pun kembang giler...haha =D


Selamat melahirkan baby boy pada 25 Februari 2010


Along & kak dila kawen di Kuantan Pahang..kak dila tu sebaya i ;)


My hafiy 1st time sakit mata time ni umur dia 3 bulan..huhu
Pergi klinik, doc bagi ubat tak sesuai kat dia..lagi bertambah bengkak
Last2 i bawak pergi pakar mata, doc bagi ubat titis & terus okay :)
Disebabkan dia sakit mata, 1st time i tinggalkan dia kat kampung sebab nursery taknak jaga budak sakit mata...
Sedih wooo....menangis tak hingat!


3 tahun i main volleyball untuk MOF..selalu dapat no.4 jek..tahun ni dapat no.3 setelah berhempas pulas..congrate my team =)


Suprise besday my mom time dia turun putrajaya


Tahun lepas beraya ber2..tahun ni, ber3



Raya Aidiladha ber2 dengan hafiy sajo! papa hafiy tak dapat cuti ;(


Ok, itu yang i ingat setakat ini..maybe ada cerita-cerita lain terlepas..
Takpelah, abaikan jelahh...ok?
Eh, mana aktiviti-aktiviti dengan PF tahun ni???
Hah, kat bawah nilah uolls...i dah siap asingkan...
I rasa tahun ni adalah tahun paling sibuk PF...haha =D
Ada jek aktiviti kitorang...
Dimulakan dengan....


Suprise besday dak ein..time ni i 34 minggu tak silap...yang lawak, i yang sarat peknen ni gigih pergi amik itu budak berdua, wani & dakcik untuk suprise kan dak ein..hoho...kan i dah kata aktif bangat!!haha =D


Anniversary dakcik kat umah dia..tema merah puteh, adalah sikit-sikit nampak..


Floria Putrajaya 2010...lepas balik keje salin-salin baju terus pergi Floria...diorang nilah suka buat plan mengejut, terutama dak ein..heh!


Suprise besday wani


Dania Qarmila is 1 year old! tema kuning..


Makan-makan raya umah i...


Makan-makan raya umah dak ein


Makan-makan raya umah wani


Photoshoot PF family kat Pullman..miss that moment!!


Damia Qaisara is 1 year old! tema pink putih..


Besday dakcik 15/12/2010 kat Ice Room


Besday i 17/12/2010 (2 hari lepas dakcik) kat Secret Recipe




Jalan-jalan Melaka last week, penutup tirai aktiviti kitorang


Oh, ya! lupa nak cakap pada tahun 2010 ni jugak PF telah bergabung menjual tudung, shawl & inner..
Baru start 2 minggu lepas...ini blog kitorang pfscollection.blogspot.com
Jangan lupa jengah blog kami!!

Wednesday, December 22, 2010

Apa Untie Ein buat ni???



Ini cik sab punya keje..
Anak i boy lah bukan gegirl..
Budak kecik tu pun melayan jekk..
Siap main-main bola dengan tudung kat kepala..


tengok tu bukan main seronok lagi..

Friday, December 17, 2010

Hepy Besday to me!!



Hari ini genap i 25 tahun =)
Terima kasih dekat ma & abah membesarkan kak ngah berjaya sampai sekarang...sayang sangat both of you!!
Terima kasih kepada yang wish i dari petang semalam ( kak liza) , orang pertama tu...dakcik sorry u orang ke-2 ok!! walaupun awal 3 jam..haha =D
Dan yang lain-lain yang wish i termasuk kawan-kawan opis...
Pn. Has yang doakan untuk i...aminnn!
Thanks uolss :')



Dan yang paling penting sekali untuk my hubby buat suprise kat i pepagi buta tadi...i nak pergi keje jek tengok-tengok ada bunga & hadiah special itu kat dalam kereta...hehehe
Love u so much darling!!!
Ooo..patutlah petang semalam keluar dengan hafiy ek?? ada projek berdua...



Oh i sangat seronok....

Ok gambar besday girl dengan bunga plak...hehe






Ok dah cukup-cukup, nanti orang itu kutuk..OpsS! =P

Thursday, December 16, 2010

Heppy 2nd Anniversary Wani ♥ Paiz = Damia Qaisara

Wani buat plan mengejut pagi-pagi sabtu, minta semua PF datang umah dia lepas asar...
Tapi dakcik kat kuantan balik kampung..
Dak ein outstation kat melaka, opis dia punya event..
So i jelah yang ada...hehehe


kek anniversary... nasi ayam hainan i lupa tangkap..sedap chef masak (abang wani)


sedang beramah-mesra..eh bukan, budak dua orang ni asyik bergaduh jekk..sorang tarik baju, sorang tarik rambut..hish!


mencari mangsa untuk tarik rambut & lempang orang...


sakit woo.. dia lempang ..lagi kita sakit, lagi dia buat...


apesal kereta qaseh besar, keta saya kecik??


takpelah saya punya ada telefon


jom kita lumba


pasangan mempelai...


hepy anniversay u olls!


Qaseh nangis nak kek besar

budak comot ni suka sangat makan kek..padahal alergik telur...tapi orang tak bagi dia mengamok...pastu abes naik merah-merah kat mulut dia...

ermm..sedapnya...!


dah pandai buat senyuman kenyit mata macam ni..


mana ntah dia belajar...hehe

Wednesday, December 15, 2010

Hepy Besday Dakcik!!!!

Entry ni khas untuk dakcik...hehe

U, dulu time kita belajar sama-sama kita tak rapat pun kan??? u geng gelang hijau...
I dengan geng lain (tak dek nama)...
U pergi kelas naik skuter..maklumlah umah dekat jek kan?? senang jek ulang alik..
Time datang kelas, u akan lambai-lambai miss universe dari atas skuter u dekat kitorang yang jalan kaki dari asrama ni, time balik pun camtu..comeii jekk..tapi u memang comeii...comei & cun!!!

Ditakdirkan kita dapat kerja sama-sama putrajaya...
Ditakdirkan kita duduk umah sewa sama-sama kat sini...
Ditakdirkan jugak kita kerja opis sama-sama....
Time balik keje u tunggu i kat air pancut..takpun i tunggu u..
Pastu kita balik naik bas sama-sama..
hehe..kelakar...

Dikalangan geng PF u ni kuat membebel...
Asal jumpa u jekk..u akan potpetpotpet..
Time duk umah sewa pun camtu...
Tapi u rajin & pengemas...
U akan kemas dapur lepas kitorang masak..
U rajin menyapu walaupun ina dah buat jadual...
Yelah kitorang ni kan pemalas...hehehe

U ingat tak kejadian tengah malam??
Time tu u baru balik kursus & u cerita u kena buat aktiviti-aktiviti lasak
Kitorang pun bising jugak sebab tahu u memang tak kuat nak buat aktiviti-aktivi lasak..
Time borak tu nampak u macam mengantuk...pastu u tido meniarap depan tv..
Kitaorang kejut u suruh tido dalam bilik..puas kitaorang kejut u tak bangun...rupanya u pengsan!!
Kitaorang terus bawak u pergi emergency, terus u kena tahan wad..
Pastu u kata tak nak duduk wad..u takot dengan makcik kat katil sebelah..
Kitaorg pun takut sebab tu kitaorang balik cepat-cepat...hehehe

Paling best kita belajar kereta sama-sama..
Sampai penah u masuk longkang time belajar kereta...
Dak ein kat dalam kereta dengan u, cepat-cepat keluar menyelamatkan diri...tinggalkan u kat dalam kereta...kejam kan??haha =D
U ingat tak 1st time i bawak kereta pergi opis??? u yang temankan i..
I punyalah berdebar-debar sebab takot tak lepas naik bukit curam kat parking basement tu..
Sekali betol!!! terpaksa i buat skill "bukit" yang i belajar tu...u pulak duk ulang "relaks...relaks..buat bukit..buat bukit"

I sedih bila u cakap u nak pindah kuantan...sofea tak sesuai duduk sini...sebab penyakit dia...
U ada 4 hari jek lagi ni untuk pikir ni....arggggh!!! hilanglahh geng PF kita sorang lagiiii...
Nanti u akan tengok kitorang dari jauh jek...
Takpun kitaorang terpaksa cari geng PF baru...Opss! gurau jekk =P
Tapi kan kalau u pindah, i nak jaga bos u lah..bos u besttt...orang-orang kat bahagian u pun bessssttt!!! haha =D
Hope u pikir masak-masak okay..pikir untuk jangka panjang sekali...

Last sekali i nak wish heppy besday dakcikk...love u so muchhh!! muaaahhh!


Bunga dari hubby dakcik, i jadi posmen


Dakcik menangiss....


Aloolooooo.....hehe


p/s :hei cepat beli lauk...jangan duk nangis-nangis kite nak pergi umah dak ein niee...

Wednesday, December 8, 2010

Hrmm =(

Tak tahu mood apa sekarang ni..

*blur

*gelisah

*hati sangat-sangat tak tenang

*takut

Ya Allah, Ya Tuhanku...tenangkanlah hatiku sekarang ini, kerana aku hanyalah orang bawahan..

sob..sob (nanges)

Monday, December 6, 2010

Demam oh demam!

Kan I baru jek demam raya haji baru-baru ni...
Seminggu jek okay..
I demam balik..
Sejuk mengigil..
Pergi klinik makan antibiotik..
2, 3 hari jugak baru I okay..

I dah sembuh...
Hafiy & papa dia pulak demam..
Panas sama-sama..
Batuk sama-sama..
Selesema sama-sama..
Aiyo! I yang pening sama..

Jumaat baru-baru ni I EL..
Malam tu, dua-dua panas mendadak!
Walaupun ubat dah makan, cuma tahan 2,3 jam jek..
Pastu panas balik..
I tak leh tidur..
Walaupun I mengantuk..
I risau..
I jaga dua-dua..
Kejap I lap hafiy..
Kejap I lap papa hafiy..

Esoknya hafiy dah okay..
Papa hafiy jek belum..
Sampai malam tadi pun dia masih sengal-sengal badan..
Ubat dah habis..
Hari ni kalau tak okay jugak, kena bawak bawak pergi klinik semula..
Hrmm..musim demam kot =(

Wednesday, December 1, 2010

Kusyuknya dia....

Hafiy sedang menengok video sofea main gendang..
Tak perasan mama dia curi tangkap gambar dia...


Tengok tu...


Kan main lagi dia kusyuk tengok sofea main gendang sampai guling-guling


Eh, kantoi dengan mama plak..jangan bagitau mama sofea tau...


Hafiy tak habis tengok lagi ni...