Tuesday, February 22, 2011

Rumah bertingkat-tingkat memang macam ni ke??

Haa..uolls..i nak tanya sikit ni..
Terutamanya hok duduk umah tingkat-tingkat atau lebih dikenali dengan umah flat..hehe
Macam i kan duduk umah tingkat 11..kat atas umah i ada satu tingkat lagik..

Umah atas i ni selalulah bising..
Bunyi kerusi srettt..srettt..srett! (korang bayangkan jelah)
Pastu asyik-asyik barang jatuh..tum..tam..tum..tam! (korang cuba bayangkan lagi..hiks ;))
Yang paling tak tahan bunyi walker baby..
I tak tahu umah atas tu ada baby ke tak..

Tapi i peliklah..
Setiap hari wajib bunyi...
Tapi bunyi kerusi tu lah paling banyak sekali..
Berpuluh-puluh kali ada sehari...
Argghhhh!!!
Kekadang i tension i menjerit "oi! diam sikitlahh!!!!"
Hahahaha :D
Tapi mana dia dengar kan..
U olls ada ke problem macam i ni???
Ini disebabkan manusia atau bukan manusia?? ops!!
Ce uolls tolong huraikan...hehe :)

16 comments:

dakcik said...

meh i huraikan..umah i puna de gak bunyi cmtue..agaknya mmg org umah ats nie suke alih perobot setiap ari!!! hahahahha..
tp ntah2 mistik wok!! eee seram!

siti said...

rmh ct walopun xbertingkat 12, tp rmh teres 2 setgh tgkt gakla..dulu slalu dgr bunyik guli jatuh tiktiktik, ct syak tu bkn org main guli maybe benda tu nk main2..skrg dh xdgr lg

laDieS inTaN said...

mmg mcm tue kot sbb org yg duk atas umah sayer pun selalu bising gitu..bunyik kusi, bunyik menda jatuh..kdg2 tgh mlm pun bunyik bising lagik,hahaha..klu weekend lg ler, siap bunyik drill jgn ckp..pelik sggh, agknyer jiran atas umah sayer tue suker ari2 kalih perabot bg nmpak umah nampak cantik..tp, org bwh yg merana,hehehe..

III bDkNaKaL III said...

seyes!rmh aina pn ade bunyi cenggitu..perlukah rmh bertingkat ade bunyi yg same?intonasi bunyi pasti hampir same di setiap rmh kn?takuttttt....

~~zaa~~ said...

ermmm...ermmmm....cam seram jek nak komennnnn

ada jugak orang, ada jugak bukan orang! so, kalo dengar kul 12 malam tu, baca la ayat kursi banyak2..

-Sara- said...

ye! samelah sara pn! pelik gk xknlah hari2 nk deco umah kott, terpikir gk org ke bukan org? tp skang dh ok lak xde dh..hehe

are-za said...

same lah azie..umah aza pom ada jugak bunyi2..
think positif..bykkn baca al-quran..

axie said...

dakcik :rajin kan jiran u? haha :D

axie said...

siti : wow..dah lah umah siti x bertingkat..pun ada ek bunyi2 camtu

axie said...

intan : itulahh..jiran yang terlebih rajin kot ek..tapi tak pikir orang...hehe

axie said...

aina : oo bunyi yang sama ek?? pelik kan..kalau pikir positif orang kot..

axie said...

zaa : kalau pukul 12 malam ke atas tu rasanya lain dah kot...hehe
Insyallah

axie said...

sara :oo skrg dah takdek ek? jiran dah pindah kot..hehe

axie said...

are-za :tulah kena think positif.. kalau think negatif nanti jadi seram..hehe Insyallah

saudagar kampong said...

hhhmmm... cuba tanya orang yang duduk bawah rumah axie tu plak! Tapi jgn lah bagitau yg axie duduk kat atas rumah dia. Dengar apa jawapannya... hehehehe

axie said...

haha..tulah pasal..
kekadang terpk jgk
entah2 org umah bawah duk dengar macam2 dari atas..isk tpi kitorang senyap jek tau!! hehe
kalau bising tu bukan kitorg lah tu..hehe