Tuesday, March 22, 2011

Cuti-cuti Sarawak, Day 1

I rasa cam nak demam jek ni..
Nape ntah..
Lenguh-lenguh kaki..
Badan rasa lemah jekk wok..
Dakcik kata sebab i banyak sangat berjalan..
Maybe lah kot..

Meh i cerita pasal cuti-cuti Sarawak i dengan family..
Weols bertolak dari LCCT ke Sibu, Sarawak 7.05 pagi, pagi jumaat..
Weols pergi Sibu, tak pergi Kuching..
I pun hanya mengikut family i yang sememangnya nak turun Sibu nak jumpa kawan lama..
Setelah 29 tahun uols! 29 tahun tak jumpa...perghhh!!
Dah alang-alang diorang pergi baik i ikot sekali kan??

Sampai Sibu dalam pukul 9.00 pagi gitu...





Weols pergi semuanya 9 orang..
Mak sedara i, sepupu, abang i & isteri dia
I dapat seat depan dgn ayah i...
Yang lain semua duduk belakang-belakang nun..

Tapi kan bila i duduk dengan ayah i dengan hafiy..
Cam pelik jek nampak uols..
Orang lain pandang i semacam jekk..
Yelah i berpasangan dengan ayah i dengan anak kecik..
Mesti diorang kata..."berjalan dengan bini muda, anak kecik lagik"
Perghh sampai ke situ i pikir wok..haha :D
Nasib baik budak tecik tu tak buat perangai dalam flight..

Sampai-sampai jek kawan aboh dah tunggu kat airport..
So terus berdesup dia bawak weols balik umah dia dalam 1km jek dari airport..
Mak i jumpa kawan lama dia pun terus peluk-peluk...
So, banyak lah duk bercerita pasal dulu, dulu, dulu..

Masa tu i tak wujud lagi wok..
Ayah i duduk Kem Lanang, Sibu Sarawak 9 tahun dari bujang sampailah kawen..
Sampailah umur abang i 2 tahun barulah berpindah balik semenanjung..

Dalam pukul 2 lepas sembahyang jumaat pergi jalan-jalan bandar Sibu..
Pergi 2 buah kete..
Satu kete lagi, anak kawan aboh i tu bawak..





Ayah i ajak makan kedai peberet dia dulu-dulu..
Masih ada sampai sekarang wok..
Dia nak makan mee sapi..

ini dia mee sapi..cam mee sup kan??hehe



ini pulak i punya, laksa sarawak...datang sarawak kenalah makan laksa sarawak kan? hehe



ini pulak mee kolok..







ha..tulah kawan ayah i, cik sharif dan anak dia..lina..mereka memang sporting habis..





budak tecik ni pun tak ketinggalan...

Lepas makan-makan singgah beli barang kat Farley..
Farley tu nama mall kat situ..
Lepastu terus balik ke umah..

13 comments:

bonda dadif aka akish said...

ohoo..terus terase lapar yunk tgk mee sekelian tuh...

owhh igt name biskut farley rusk..

kekekekek

dakcik said...

haha..lawak la u nie wok..ayat pling xtahan yg 'bwk bini muda jln, anak kecik lg' hahahahaha(pecah perot ketawa)..

aahla..i rase u nk demam..ntah2 esok demam..huhu..baik mkn ubat panadol muscle paint tue..;)

cantik baju u !

cptla sambung day 2 !!

-Sara- said...

okey sambung lagi part 2 cepat! :D

axie said...

bonda dadif : agak2 biskut tu, farley punya jgk kot?? sbb tempat farley i pegi tu, nama org tu.. jutawan kat sana

axie said...

dakcik : esoklah wok i sambung.. i bermaya ni..eceh!

axie said...

sara : esok ek sara..sara, selalu hang bila masuk blog sara..y ah?

aDieyZa said...

zana x pernah cuba laksa sarawak.. kat semenanjung macam xde jer.. kalau zana nak kena gie sarawak la jawabnya kan..

axie said...
This comment has been removed by the author.
axie said...

kena carik kat sarawak zana, baru ada..hehe

WILAYAH C.T.M said...

waaa..tgk auntie tu duk angkat2 yg mcm megi tu trus meleleh air liur..lapo lapo

waniepaez said...

perghhh, gigihnyer u update:)
siap ade part2 lagiks..chayok2

axie said...

ctm :cam sedap kan?? tp tu kan megi tau...tu mee kolok

axie said...

wanie : manada part wani..cuma day 1, day 2 jek..hehe