Friday, March 4, 2011

Sakit 5 jam!

Entry ini sesuai untuk pompuan sajo...

Dulu setiap kali i period i tak sengugut..
Cuma i akan sakit pinggang..
Sakit yang teramat sampai i akan berulang-alik pergi toilet..
I akan sakit dalam 5 jam uolls! 5 jam! haha :D

Kawan-kawan yang rapat mesti dah tau dah sakit 5 jam i ni...
So, bila i period i akan kira dari jam pertama i period

Contoh :

Period, pukul 8 pagi --------SAKIT-----> 1 petang
So lepas pukul 1 petang i automotik akan okay :)
Korang paham tak ni???

Selalunya dak ein akan tanya i "ini jam ke berapa dah sakit??"
Takpun zaa akan tanya "dah cukup 5 jam belom??"
Haha :D over ok...

So, lepas i bersalin..hari ke-30 pantang i dah period wok!
Cepatkan?? i ingatkan sebab apa pulak..
Dahlah tengah pantang...punyalah i risau wok...

Bila tanya nurse & kawan-kawan diorang kata itu period...
I pelik sebab period i kali ni dah tak sakit pinggang...
Tak perlu ulang-alik pergi toilet dah...
Tak perlu tunggu 5 jam yang menyeksakan itu! haha :D

Sampailah Hafiy pun dah setahun...
Memang i period tak sakit pinggang dah..

Minggu lepas i borak-borang dengan Kak Sha (kawan opis i)
Dia duk cerita pasal sengugut..
I pun duk ceritalah dengan bangganya yang i dah tak sakit pinggang dah bila period sejak-sejak lepas bersalin ni...



Tapi,



Tapi,



Tapi,



Semalam i period..

Sakit pinggang tu datang balik wok!!

Setelah setahun i free dari sakit pinggang itu...uwwaaawa ;'/

Kak Sha siap cakap "tulah, lain kali jangan cakap besar..."

16 comments:

dakcik said...

pergh 5 jam tue wok!!! dasat r!.hehe

tp i pun xsakit dh pas bersalin nie..tp i xnk la ckp besor..nti dtg balik mcm u! hahaha

lasayee said...

wani pas besalinkan damien blom period lagy..sbb====> full BF damien, so dr kate period akan lmbat..hehehehe...

MiSz eiN said...

ingat lagi ms kat umah sewa dulu
u sakit pinggang xsenang duduk dibuatnye
sambil sapu minyak panas,
jap pusing sini, jap u pusing sane
mmg huru hara katil u tue
hehe

i tau jln pnyelesaiannye
u kena lah beranak lagik!
nnt dah xsakit dah
:D

axie said...

dakcik : haha tau takpe..u sengugut ke sakit pinggang?

axie said...

lei : atas hormon masing-masing wani..kat opis azie pon fully bf, tapi period cam azie jgk..
ikotkan, time tu azie bf hafiy lagik..

axie said...

ein : wah, jln penyelasaian tu tak tahan..i nak peknen sama2 dengan u..boleh checkup sama2 ;)

-Sara- said...

sara mase anak dare mmg senggugut.. seharian tau! mmg mc la hari 1st period.. kdg2 klo kne period kt opis mmg kene blk umh jam2 tu gak sbb xbleh buat kje, xbleh nk jln, suh bf or hubby i skang nila yg jempot..hehe

pas beranak mmg xde dh senggugut but lately kerap jgk kene..maybe sebab dh lame kot beranak..haha

~SHiLA~ said...

awlnye azie dtg piyed pas bsalen..subur..haha
shila 4bln pas bsalen dtg balik

~~zaa~~ said...

betul tu..bila azie period awal2 mmg tak de sape berani nak kaco..die dengan minyak panas selama 5jam memang takleh dipisahkan! hahahaha

axie said...

sara :itu maknanya sara kena beranak lagiklah..baru hilang semula sakit tu..

axie said...

shila : haha..terlebih subur :D

axie said...

zaa : hehe..ingat lagi ek??? satu umah bau minyak panas ;)

waniepaez said...

i pon dskit pinggang kalo period, tp lupe nk kire bpe jam:P

Eyra Rizal: Your MUA said...

BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

VENUE 1: SHAH ALAM
DATE: 26TH MARCH 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 2: JB
DATE: 17TH APRIL 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 3:
SABAH
DATE: 24TH APRIL 2011
FEES: RM400/PERSON



SYLLABUS:

**INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
**ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
**FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
**SHADING & CONTOURING
**EYEBROW SHAPING
**2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
**MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

HOW TO REGISTER??
SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
*****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
*****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)

axie said...

wani : u perli nampak :)

axie said...

eyra : TQ dear :)