Thursday, March 17, 2011

Hafiy di tahan wad

Wah, tajuk cam gempak jek kan uols..
Hehehe :)

Sebenarnya budak tecik ni kan alergik telor..
Kalau makan kek & telor jek abes naik merah-merah..
Pernah sekali tu dia makan banyak sangat kek time besday Qaseh..
Mama dia taknak bagi..tapi asyik nak jek..
Naik gelembung air kat belakang telinga dia uols..
Risau i wok..
Tapi sejam lepastu dah hilang, lepas sapu krim yang dak wani bagi :)

So untuk cucuk setahun ada vaksin yang mengandungi unsur telor..
So doc mintak budak tecik itu di tahan di wad harian untuk dipantau..
So i kenalah cuti uols untuk temankan budak tecik tu..
My hubby sah-sah memang dah cuti dah..
Memula cucuk budak tecik tak nangis pun..
Sampai-sampai wad dalam kul 10 pagi teros dia tido..



Bangun-bangun jek terus seronok sakan..
Asyik duk sengih manjang..
Apa ntah dia suka sangat??
Pastu duk gegarkan-gegarkan palang besi katil tu..
Pastu siap nak panjat-panjat tempat makan belakang tu..
Adoilahh..








Siap duk cak-cak dekat nurse yang lintas kat depan dia..








Pukul 1 petang camtu baru dia tido..
Barulah mama dia pun tido sekali..
Papa pulak kusyuk baca novel..
Aikk? baca novel??
Hahaha :D
Hobi dia uols...
Kalah i tau ;P
Pukul 3 petang camtu dah boleh keluar wad..
Langsung tak naik merah-merah pun
Hrmm...maknanya dah tak arlegik telor lah ork??
Boleh lah bagi makan telor pas ni..

14 comments:

MiSz eiN said...

seronok plak si hafiy niey kena cucuk
ntah² tue vaksin "happy" kot
bukan vaksin telor
haha

~~zaa~~ said...

seronoknye dia dapat duk spital! hahahahah

ha, dah boleh makan la kot, tak alergic da tu

axie said...

miszein : haha..tulah pasal.. tmpat baru kot...dahlah econ tu yg dia melompat2 jek tu

axie said...

zaa : hrmm..pasni boleh bagi telor manyak2

lagak PENDITA said...

cutenye ur son..pinjam sehari..hehe
hye,slm perkenalan frm me http://lagakpendita.blogspot.com/

axie said...

hi salam perkenalan dear :)
nanti i link u k??
u dah kawen blom? joinlah contest..hiks :P

dakcik said...

kemain seronok menantu i nie...hehehehe

waniepaez said...

alolo, tomeinyer dak afiy ne,ehehe....
pasni afiy da boleh mkn kek!!:)

axie said...

dakcik : biasalah..menantu u kan?

wani : boleh makan kek byk2 pasni

-Sara- said...

aikk, happy plak budak ni duk kat spital ek :D

axie said...

tau x per sara, cam sonok giler dia..

bonda dadif aka akish said...

alalalla..hafiy kene tahan wad pulak kah???

tp hafiy cam hepi aje dok spital..

=)

mommy sile jgn bg lagi telor ya...

Woofer Storm said...

perghh....husband mnat bca novel,heheee
sma la sis..ngeeee
comel anak sis,...

follow sni^^

are-za said...

axie tah2 doc tue cucuk ubat aktif kot..

ceria semcm ja dak hafiy bulat nie..