Friday, April 29, 2011

Barang asyik hilang

Now, kat umah i ada penyakit baru..
Barang-barang asyik hilang..
Sebabnya budak tecik tu suka sorok barang + suka main barang-barang i..

Kejadian pertama :
Penutup botol susu dia..
2 hari tak jumpa-jumpa..
Last-last bila i buka laci kabinet TV, kat dalam tu dia simpan..

Kejadian kedua :
I siap-siap nak pergi keje, bila nak tenyeh muka dengan krim..
Krim takdek plak kat meja solek..
Cari punya cari..rupanya ada kat dalam bakul mainan dia..
Aiyoo...masa bila budak tecik ni ambik & buat main pun i tak tau..

Kejadian ketiga:
Remote TV hilang..
I geledah satu umah tak jumpa-jumpa wok..
Papa dia pun geledah sama..
Cari bawah kerusi takdek..
Bawah kusyen tak dek..
Laci itu takdek..
Laci ini takdek..
Laci kabinet dapur pun takdek(tempat peberet dia main)

1 hari weols hilang remote TV...
I tengok Kejora & Bintang pun takdek suara..hahaha :D
I baca subtittle jek wok :P
Sebabnya i tak reti nak adjust-adjust kat decoder dia tuh..
Bila papa dia balik keje & adjust-adjust, baru i dapat dengar suara..

Bila tanya dia.."mana hafiy letak remote TV??"
Dia buat muka seposen..
Tak pun dia akan jawab "tu..tu...tu..." pastu tunjuk kat mainan dia..
Adoilah..

Last-last jumpa jugak..
Uols tahu kat mana dia sumbat???

*

*

*

*

*

*

*


kat dalam kete mainan dia..ada lubang kecik kat situ...


"im corry mama"

p/s: hafiy dah start berjalan minggu lepas :)

16 comments:

~~zaa~~ said...

hahahaha nakal!! rambut dah pjg tu!!

~SHiLA~ said...

hafiy da jln ek..adoi bile danish nk jln ni

axie said...

zaa : tulah pasal..dah nak masuk mata.. nanti mama dia potong buat fringe ;)

axie said...

shila : tak lama lagi kot..dont worry..normal lah tu..
hafiy pun tetiba jek eksaited nak jalan..padahal sebelum nih suh jalan takmo..

MiSz eiN said...

haha
xbley blah btul tgk rambut dak demok mcmtue
da la senyum kamben
geram tau!

Ummi Rania Raffel said...

notty nye dia yer... sama macam kak nia jugak selalu sembunyi krim muka umi, remote mmg fav thing la.. budak2 mmg sama kan kegemaran diaorg... cepat dah jalan! lg bnyk dia explore nnt tu..

♥♥ KhamS ♥♥ said...

sama la cam anak bujang i
dia pantang jmpe kunci, mesti dia sorok.

waniepaez said...

hahah, lawak la dak afiy nie..da sorok2 barang yek:P
lg kurus la mama n papa pasnie:0

dakcik said...

ala rindu kat budak nie! sofea pun rindu kat afiy wok! smlm cari afiy..afiy..cari afiy kt umah i..boleh??

Sarina Hj. Ghazali said...

boleh tahan gak anak axie nie... suka main sorok2 barang mama dia.. huhuhu

axie said...

miszein: senyum untuk untie ein tu..

axie said...

Ummi rania raffel : sama dengan kak nia ek..tp remote tu budak2 mesti suka..

axie said...

khams : pastu kite nak guna mulalah puas mencari..selalu mcmtu..hehe

axie said...

wanipaez : dapat kaki ni, penat mama dia nak kejor lah..

axie said...

dakcik : oo..sofea rindu kat hafiy ek?? nanti dtg umah ek bawak nenek..hehe

axie said...

sarina : budak tecik mmg perangai gitu kot..hehe