Monday, April 11, 2011

Kite bako! kite bako!

I busy sangat-sangat wok..
Audit 5s akan datang tak lama lagik.
So kemas itu, kemas ini..
Tambah-tambah lagi, i jadi ajk 5s untuk surau unit i nih..
Puas duk pikir..
Camana nak make over surau tuh..
Try lah buat apa yang mampu..
Maklumlah i tak kretip!!

Jumaat baru ni i balik kampung..
Balik tiba-tiba..
Pak sedara i meninggal..

Malam tadi kul 9 baru sampai sini semula..
Singgah makan kat satu kedai ni..
Tak perlu lah i sebut nama kedai nih..
Kedai baru bukak..
Dekat jek dengan kawasan umah i kat presint 14 jugak..

Dari luar kedai tu bukan main 'gah' lagik..
Dekat lampunya yang meriah..
Sekali service hampeh!!
Ce uols bayangkan, pekerja dia ambik order tanpa kertas & pen pun..
Ok takpelah..maybe ingatan dia kuat kot..ceh!

Pastu mulalah tersalah hantar makanan & minuman..
Banyak kali jugak..
Tetiba sampai air carrot.."eh, saya order milo ais"..
Pastu sampai pulak nasi goreng cina.. "eh, saya order nasi putih dengan sup ayam lah"

My hubby makan nasi beriani daging..
Sampai lah dia dah habis..
I punya tak sampai-sampai lagi..
Takpe..tunggu lagi..sabar..

Tungu punya tunggu, tak sampai-sampai jugak..
My hubby panggil pekerja dia & tanya..
Boleh dia jawab "nasi putih dah habis lah"
Terus hangin i naik.."kiralah!"

Dah lah penat baru sampai dari Tganu..
Kepala pulak duk berdenyut-denyut..
Kalau dia cakap awal-awal..
Takdelah weols tunggu sampai ke 10.30 malam!
Memang i black list itu kedai..huh!

11 comments:

~~zaa~~ said...

moh kite bako!! kite bako!!

-Sara- said...

huhh! klo gtu gayenye mmg patot benolah kite bako! kite bako jee! hehe

*sara penah kne gk servis bengong kedai mkn cmtu, pastu awl2 bleklist trus! huh! xkose mak!

dakcik said...

kedai ape wok? nk tau gak..hehehe

kite bako..kite bako jek kedai tue..hahaha

syawalsimpsons said...

tempat sue pun baru audit 5s je...beso-besoran next week..pening je...sue pun ketua zon tempat sue...mmg sengal la..hehhehe...apo kata...bilik solat raknyer (kalo ada)seragamkan ruangnyer guna paper bag yang sama...mesti cantik..hehhehe...

axie said...

zaa :ok malam nih..

axie said...

sara :menyakitkan hati jek..huh

axie said...

dakcik: nantilah i tunjuk.

axie said...

syawalsimpsons :takdek rak sue.. camna? tp idea tu mmg bagus..

axie said...

syawalsimpsons :takdek rak sue.. camna? tp idea tu mmg bagus..

Rania Raffel said...

bako sekali ngan budak kuat ingatan amik order tu azie..

axie said...

haha..bako dgn tuan2 dia..