Tuesday, July 5, 2011

ke Pusat Sains Negara

Kali ke-3 i jejak kaki kat sini...

1st, time rombongan sekolah darjah enam dedolu...

2nd, awal tahun ni jugak, time bawak tok ma & tok aboh hafiy jejalan...
Tapi hafiy masih merangkak time tu, so dia tak explore sangat...
Tapi bila part tengok dinasour gerak-gerak, dia takut menangis-nangis...hehe

Kali ni, pergi lagik..memandangkan hafiy pun dah berjalan...
Papa hafiy yang beria ajak..
So, jomlah kite ke sana :)

Baru sampai..


Dinasour kat pintu masuk


Bergambar dengan akuarium kecik..


Zoom sikit...ala kecik-kecik jek ikan dalam tu...


Yang ni baru akuarium besar....


Budak tecik tu takot tengok ikan besar-besar


Mama ajar camne nak posing....hehe


Nak try jugakk...


''
Yang ni pulak...


Seronok duk pijak-pijak lampu...


Main kete...


Kayuh sampan pulak...


Eh, papa pun join??


Anak Dinasour dah keluar...


Wif sotong kurita...


Pertunjukan Sains


Mari membakor tangan...


Dinasour besar yang ada kat lobby..


Zoom sikit...


Tapi pameran dinasour "in progress pulak" tak dapat tengok dinasour gerak-gerak..
Tengok yang keras kejung ni jek...
Tak dapat mama nak kaco hafiy...hehe


Belalang kecik...


Naik jambatan gantung..


Takot tengok patung ni...hehe
Sebelum ni datang, takot tengok kucing duk joget-joget..
Tapi sekarang dah takdek plak...


Cermin ajaib..


Papa hafiy main-main dengan ikan..



Berposing di terowong ikan sebelum balik...


8 comments:

~~zaa~~ said...

amboi!! mamanya pulak yang sakan! hahahah

~SHiLA~ said...

eh da ade mcm² ek kt sane.dulu xde lg

dakcik said...

wahhh..kemain melaram dgn kanun! hehehehe...
nti nak sekeping boleh? =)

axie said...

zaa: mama dia yg excited, bukan hafiy..haha :D

axie said...

shila : hrmmm...dah banyak jgk.. masa pg baru2 ni pun tengok banyak barang2 berbalut baru sampai..

axie said...

dakcik : u kan dah ada nikunn ;p

~~*Lady Salwa*~~ said...

macam best je...

nanti nak bawak anak2 la jenjalan kat situ...

axie said...

salwa : ha..trylah bawak, tengok dinasour :)