Tuesday, August 2, 2011

Hari ke-2 berpuasa

Uols puasa ke?
I pun puasa wok..

Bulan puasa ni, i balik awal..
Dalam pukul 4.30 petang..
Semalam terjah Bazar Ramadhan Putrajaya nih, punyalah ramai orang..
Nak parking pun payah..
Maybe 1st day puasa kot..
Orang malas nak masak lagi..
Termasuk lah i :)

Tapi harini i pikir nak masak lah..
Coz semalam beli sambal ikan 2 ekor pun dah RM 6.50..
Belum campur lauk-pauk lain lagi tuh..
Isk rugi, rugi..
Baik i masak ;)

Tahun ni i tak nak tinggal sahur..
Biasa, puasa-puasa yang lepas i tak sahur pun wok..
Tapi kesian kat my hubby yang sahur sorang-sorang..
So puasa ni i tak nak tinggal sahur..

Apalagi nak cakap ek?
Semalam time bukak puasa, budak tecik tu tak deklah buat perangai sangat..
Weols duk berbuka, dia duk main bawah meja..hrmm..
Lepas papa dia pegi terawih..
Tinggal lah i berdua dengan budak tecik tu..
I dah macam ular sawa kekenyangan..hehe
Budak tecik tu duk main jek sorang-sorang..
Kul 10 dah nanges nak tido..

I belum wish lagi kat uols kan??
Selamat menjalani ibadah puasa uols..
Semoga puasa tahun ini lebih bermakna dari sebelum-belumnya :)

12 comments:

WILAYAH C.T.M said...

selamat berpuasa jugak.
mmg mahal la kalau beli lauk sekarang ni..

The Lady Chosen said...

smalam mmg ramai..tp bole jumpe azie pulok...okla tu azie rm6.50..akak beli ikan pari bakar rm16.00 hengget ok..ish2 mmg rugi..baik masak jeh ~slamat berpuasa yup azie..

axie said...

ctm : tulah..kena pandai pilih kedai..selamat berpuasa jgk

axie said...

kak nini :mahalnya, smpai RM16.00..besar ke?? tak beli asam pedas melaka ke??hehe ;)

-Sara- said...

slmt berpose gak tuk azie :)

betollah azie,klo sempat masak je sndri, kat bazar tu mahal je lebeh..sedap tak pon!

~~zaa~~ said...

selamat berpuasa azie! :D jangan la beli kat PARAM, mahal..jarang2 sekali takpe la..jom masak, lagi sedap! :D

Qaseh Ziera said...

selamat berpuasa.....

dakcik said...

bagusnya afiy xkacau u olls makan..kalo Sofea tuh sibuk kacau org..smpai adie kene mkn dlu..hurmm..

aah..u masakla..beli kueh jek kat pasar..;)

axie said...

zaa : mood rajin masak datang lepas tengok blog za..hiks :)

axie said...

qaseh ziera : selamat berpuasa..nak panggil apa ek?? selalu terserempak kat lif kan kita..hehe

axie said...

dakcik : 1st day jek tak kaco..semalam menjerit2 nak air soya

axie said...

sara : hrmm...tulah..kena rajinkan diri mcmni..pergi bazar juz beli kueh jek..