Monday, August 8, 2011

Menu Ramadhan ke-5, ke-6 & ke-7

Hehe..melampau wok!
I nak update time weekend memang tak sempat lah kot..
So meh kite update secara pukal ;)

Oh, i rajin tepek pic ni coz i rajin memasak :)
Kalo i tak masak, takdek lah i update kot..
So, kalo tengok ada menu ramadhan yang i tak letak tu..
Maknanya i tak masak..hiks ;P

Menu Ramadhan ke-5,

Kari ayam..tapi papa hafiy pergi beli ayam pencen..so i tak makan..
I memang tak makan ayam kampung ke, ayam pencen ke..
Bukan mengada, tapi memang tak makan!
So, papa hafiy makan sorang..


So, i buatlah singgang pedas ikan kerisi untuk i


Telur dadar


Sayur sawi goreng

Menu ramadhan ke-6,

Asam pedas


Ayam goreng


Tomato cicah Sos Thousand Island..belajar dengan Kak Mah makan ni..hehe


Daging masak kicap


Air soya cincau..tak nampak pulak cincau...

Menu Ramadhan ke-7,

Gulai lemak kuning, peberet papa hafiy..


Sambal telur...ini peberet i...


Ayam & ikan goreng



Sambal kicap..

Perasan tak uols setiap hari i masak mesti ada kuah @ gulai..
Papa hafiy tulah, kalo nak makan WAJIB ada kuah..
Kalo takdek, nanti mula lah dia tercekik lah..makan pun sikit jek..
Kalo i, okey jek makan sambal ikan & telur pun jalan..hehe

Hari ni nak masak apa ek??

10 comments:

♥z@z@♥ said...

feveret saya singgang pedas tue..hehe

-Sara- said...

hehe..mmg melampo.. update secara pukal..tak menahan tgk gambar2nya tau! :D

~~zaa~~ said...

pukal nampak! hahahah chey chey...azie dah makin rajin nampaknya! hahahahah

dakcik said...

kemain! hehe

dianizan said...

sama cam FAI klu makan mesti nak ader kuah..

axie said...

zaza: samalah kiter..

axie said...

sara : hehe..kena update..kalo x tertunggak..

axie said...

zaa : berjangkit dgn zaa..hehe

axie said...

dakcik : hehe :P

axie said...

dianizan : kalo x tercekik..hehe