Monday, September 12, 2011

2 Syawal ku...

Raya ke-2 ni, rumah i buat soto ayam..
Lepas mandi-manda & makan soto ayam....
Tok ma hafiy ajak pergi beraya umah Cik Ani, kawan baik dia...
Rumah pun dekat-dekat situ jugak...
Cik Ani buat lontong katanya...

Baru nak keluar rumah, nuar & family sampai...
Nuar ni sepupu i...bestfriend papa hafiy dari zaman sekolah...
Isk.. pusing-pusing situ jugak kan??? haha :D
Sorang lagi bestfriend dia, pzy..kawan baik bertiga dari zaman sekolah...

Hafiy & Yaya

Testing tempat nak  bergambor



Nuar & family

Bergamborlah kite..yaya langsung taknak duduk diam...

Orang gelakkan dia, dia pun gelak sama....

Bini nuar yang cun giler!! nurul :)

Tetiba pzy & family sampai...macam tau-tau jek nuar kat sini.....

Terus bergambor satu family ramai-ramai..

Isteri-isteri plak, tapi yaya langsung tak duduk diam..

Barulah okey sikit pic nih....

Bestfriend ber3 nak tangkap gambor, tetiba yaya muncul depan kamera...haha :D

Nuar jek yang dah ada 2 anak, yang lain masih sorang...

Lepas tu, terus pergi umah Cik Ani...
Makan lontong...
Papa hafiy tak ikot, dia pergi umah Cik Tie makan nasi dagang....

Tengah syok-syok makan, inadiani call kata nak datang beraya umah...
I seronok giler...dah lama tak jumpa ina...
Last jumpa time i kawen dulu...
Time tu dia peknen anak sulung...

Tapi, papa hafiy pulak call ajak balik umah dia kejap...
Kawan dia nuar & pzy nak beraya kat umah dia pulak...
So, terus berdesup balik umah dia kejap...
Makan-makan sate & kueh raya kat sana, ina call dah sampai!!!

Terus kelam-kabut i balik umah semula...hehe
Sorry ek ina, kalau lama menunggu :)

Mizan, Zahim & Hafiy


Geram tau tengok zahim ni...bolat!!!!!


Main sama-sama


Posing dengan ina...hafiy siap lalu dengan kereta mainan...zahim pulak duk tengok jek kat i...hehe


Petang tu, relaks-relaks & tido-tido kejap...
Lepas Asar pergi umah Cu Noor, Cu Noor buat nasi dagang & laksa penang (menu wajib setiap tahun, setiap kali raya ke-2)

Lepas tu, terus gerak pergi beraya jauh sikit...umah pzy kat Kuala Ibai...
Sebelum ni beraya jalan-jalan kaki jek, yelah umah adik-beradik mak i semua dekat-dekat..hehe
Sampai-sampai sana tengok Kak Jun & family dah sampai...

Mizan anak kak jun tengah bad mood coz demam..

Kita  makan dulu....soto ayam ada, mee kari ada, nasi dagang ada...

Hafiy main dengan fish..

Asyik kaco isya  makan jek....terus kena peluk dengan toki isya...

Nuar & family dah sampai...

Dengan kak jun, muka i  pucat tanpa sebarang mekap...

Dalam Maghrib camtu, baru reti nak balik umah...
Lepas mandi-mandi, balik umah papa hafiy pulak...
Turn tido sana pulak 2 malam...

12 comments:

dakcik said...

wah sakan beraye mung ork? hehe

alah, i xdek pun amik gmbr dgn Ina..sob sob..
i sibuk memasak wokkk! ;(

p/s : cntik gambar ! bju u pun cntik !

♥z@z@♥ said...

bestnye..x mekap pun u tetap cantek la kak..

Qaseh Ziera said...

meriah nyer....

-Sara- said...

cntik2 gmbr raya azie..puas jee tgkk..hehe :)

cik hani said...

lawa pic2 awak...

riang ria raya..
hikhik

axie said...

dakcik : u kan menantu ksygan..ecece!

axie said...

zaza : haha..pucat!!

axie said...

qaseh ziera : tulah..byk gambor tak tangkap time beraya umah orang..

axie said...

sara : haha..besar kan???

axie said...

cik hani : tq cik hani.. bukan sy yang amik, papa hafiy yg tangkap pic2 tu..

ieda said...

banyak nyeee pic raya adikk :)
akak x take pic punnn duk sebuk borak2 ekekek :)

tudiaaa dah start main tudung saji :))

axie said...

hehe. bkn sy snap kak..huby yg ambik..bini dia tukang upload jek..