Wednesday, September 28, 2011

Jalan-jalan Zoo Negara

Ahad lepas, teringin nak bawak budak tecik tu pegi zoo..
Selalu kalau balik kampung baru boleh tengok binatang-binatang..kucing, kambing, ayam..
Kalau balik umah sini, boleh tengok bird jek..
Kucing memang payahlah nak jumpa wok..

Kalau jumpa kucing kat kedai makan, kan main dia eksaited!
Kalau tengok TV tetiba ada kucing, cepat-cepat dia cari kucing mainan dia..
Pastu duk peluk jek...hehe comel..

So, tanya geng-geng PF nak join tak...
Dak Wani kata dia okey, dia pergi dengan adik dia..
Dakcik?? senyap jek tak reply mesej...
Dak Ein?? senyap jugak tak repy mesej..
So dalam kepala i, i dengan wani  jelah pergi kan..

Tup..tup..esoknya...dah nak pergi..
Dakcik reply, kredit hp  dia habis.. dia tak boleh join, road tax kereta mati.

So, weols cadang pergi breakfast dulu...
Tengok-tengok Dak wani datang dengan Dak Ein???
Dak Wani siap kata " SUPRISE!! inilah adik i"
OOo...kan main simpan rahsia ek..



Baru sampai zoo...hafiy pulak tak dek perasaan, baru bangun tido...

Mama hafiy & ummi qaseh yang eksaited nampak!! haha

Pinjam topi papa, tetiba gerimis pulak..cuaca mendung jek hari tuh...
Hafiy pakai baju Sarawak..i belikan untuk Qaseh & Sofea sekali...
Kitaorang memang cadangkan pakaikan baju Sarawak kat budak tecik ini semua  tu time pergi zoo lah...
Tup! Tup dakcik tak pergi...
Qaseh pulak tak pakai...
Pakai jelah hafiy sengsorang...hehe

Naik bus kecik..kena bayar RM3 sekali round..dulu tak bayar pun!

Hafiy yang masih blur..

Bergambor dengan zirafah

Flamingo

Gajah..hafiy terkaku kejap..

Gajah tu siap lambai-lambai belalai dia..

Dia nak makanan kot ork

Flamingo lagik

Tercengang tengok binatang..hehe

PF ber3 only...
Tak rancang pun pakai blue/black haritu...
Sekali time jumpa, eh apasal semua sama jek kaler baju??haha

Ecece..mama hafiy...

Burung Enggang

Rusa berbintik

Pandai kan singa ni posing??

Harimau belang asyik duk mundar-mandir jek

Anak harimau tengah tido

Baru jalan suku jek, tapi dah nak tercabot kaki...120 ekar uols keluasan zoo tuh!! adehhh

Seladang yang bapok besar! terpegun sekejap...

Berehat kejap

Hafiy & mama

Babun...aksi yang mencetuskan kontroversi..hehe...eh, cari kutu rupanya...

Orang utan yang comei giler!!

Geram jek tengok dia duduk kat atas tu, sambil tengok orang duk lalu lalang

Dak Ein kata, macam pokcik tua

Papa & hafiy yang tak reti duduk diam

Penat ke uols?? haha :D

Budak tecik ni dah tersalah mak bapak...boleh jek dia selamba pergi join family orang lain

Kan i dah kata, comei kan??

Konon, nak posing lah tunjuk unta

Sekali unta tu, nak jilat tangan diorang..bertempiaran lari masing-masing..haha

Hafiy kata "eee..binatang apa lah ni??"

Tunggu i yang selalu lambat kat belakang...

Muka kepenatan dah

Kuda Belang

Burung Unta

Badak Sumbu

Flamingo lagik.

Flamingo merah

Kura-kura terbesar

Kura-kura kecik

Buaya

Berposing dengan buaya

Hafiy yang sibuk nak turun dari stroller

Kangaroo

Tapir

Beruang

Berhenti main belon

Kan main untie Ein melayan budak tecik 2 orang tu..

Muka masing dah tak boleh blah..hehe

Posing pun kena duduk dah..

Badak Air

Hafiy dengan topi zirafah

Bergambor dengan budak tecik yang tak reti duduk diam

Tengok show pulak

Budak ni dah ngantuk sebenarnya

Anjing laut

Siap tepuk tangan..comel

Ambik bola dari dalam air


Bawak bola atas mulut dia

Pastu naik atas kayu tu, pastu joget kiri kanan..hehe

Burung ni pun bijak, ambik duit kat tangan orang pastu bagi kat tuan dia..

Burung kakak tua

11 comments:

~SHiLA~ said...

lame dah xg zoo.anjing laut tu pn ade name kn.ape ntah namenye

aah la korang same baju.siap sume skali pki inner baju itam lg.hehe

dakcik said...

pergh byknye gambo ! ;)

-Sara- said...

sara pon penah bawak syaqir pi zoo ni mase die tecik g dulu..hehe..series..mmg penat gilerlaa jln..tmpt tu kan besorr..

bonda dadif aka akish said...

hafiy macam makin tembam!...

somel la..=)

♥z@z@♥ said...

Dah lama sgt x g zoo negara..dlu mse cuti ke penang g zoo taiping..nak bwk jgk iman g..sbb skrg dia dh pndai klau kte gtau apa²..

axie said...

shila : x ingatlah nama anjing laut tu..

tu ah baju tetiba sama..x rancang pun..

axie said...

dakcik : byk kan? kat fb lagi byk wok...ini i dah skip ni

axie said...

sara : iyer,,sampai nak tercabot kaki..mmg penat!

axie said...

bonda dadif : makan banyak tu yang tembam tu..hehe

axie said...

zaza : org kata zoo taiping lagi best..betul ke?

waniepaez said...

wahh, sgt clear n beshh:) nnt next time dakcik harrus joingg:)

sonot kalo g ramai2 kn:)