Thursday, September 15, 2011

Syawal seterusnya ;)

Ok gambor dah tak snap..
Coz dah takdek mood, cuti raya dah nak abis..haha

4 Syawal ku
Kan tido umah papa hafiy kan...
Dalam pukul 11, papa hafiy dah pergi reunion sekolah dia kat Pantai Kelulut tuh..
Dia kena pergi awal, sebab dia yang atur reunion tuh, termasuklah makanan & pinggang/cawan....
I tak ikot..
Coz sepupu i kawen..
Kawen dengan sepupu papa hafiy plak tuh..haha :D
Kan i dah kata pusing-pusing situ jugak..

Rumah pengantin perempuan, dekat-dekat umah papa hafiy ni jek...
So, i tunggu family & sedara-mara i datang kat situ jek..
Cam kelakar pun ada...hehe

Lepas sembahyang Jumaat, papa hafiy ambik i & hafiy...
Bawak pergi reunion..
So sempatlah duk bergambar & berborak dengan kawan-kawan dia semua..
Dalam kul 3, terus gerak pergi Kuala Ibai ada cukur kepala anak Pok Ijan (adik mak i)..
Family i semua dah tunggu kat situ..
Lepas tu terus balik umah i, tido sana pulak...

Petang tu jenjalan Pantai Kelulut makan kerepok lekor (aktiviti wajib)

5 Syawal ku
Pergi beraya umah  Cik Yah kawan mak i...
Umah, depan umah i jekk...
Lepas zohor, beraya umah anak sdara mak i dia buat open house..
Kat situ makan nasi dagang & nasi minyak...
Bergerak pergi umah Pok Ijan pulak dia buat mee kari..makan lagik..hehe

Lepas umah Pok Ijan, pergi umah Kak Pija (sepupu i)..dia buat nasi ayam yang i ada request hari tuh..
Sedap giler...nanti boleh buat lagi ek Kak Pija (silent reader dari Tganu..hehe)
Terus balik umah rehat-rehat....
Perut rasa macam nak pecah dah..haha

Petang tu, beraya umah Cik Pah (kawan mak i) & jalan umah papa hafiy kejap coz esok nak balik Putrajaya dah...
Lepas Maghrib tu balik umah i semula...
Dalam pukul 9, pergi umah Along Amir (sepupu i, abang Kak Pija)
Dia buat nasi ayam jugak...
Hafiy sampai tak nak balik coz seronok duk main mainan kat situ..

p/s : Perggh asyik makan free jek kan??? haha :D

6 Syawal ku
Pukul 6.30 pagi bertolak balik Putrajaya..
Sampai-sampai umah dalam pukul 11.oo pagi..
Mood sedih, coz cuti dah habis :'(


10 comments:

-Sara- said...

alaa xde pic dok beh r.. ehehe :D

awalnya blk putrajaya..subuh hari..sara klo lik kl xsampai mlm xsah..haha

NM02 said...

singgah dari blog zana

ai dah follow

jom follow ai plak

maceh

^_^

NM02 said...

singgah dari blog zana

ai dah follow

jom follow ai plak

maceh

^_^

♥z@z@♥ said...

bestnye u..semua dekat² je kan..mesti family u nga family mertua rapat kan..

axie said...

sara : takot jem..tu yg awal tolak tuh...

axie said...

NM02 : ok Tq dear :)

axie said...

aah semua dekat-dekat..
adik beradik mak i pun sbelah-belah umah semua..
umah mak mentua dalam 5 minit lah nak pegi..family kenal family mentua pun bila dah kawen nih..
cuma papa hafiy jek yang bestfirend dgn spupu i sbelom nih..

Liza Razak said...

raya memang best sbb boleh mkn byk dan free !!

ieda said...

banyak xtiviti adik nie .. akak raya di kg x kemana2 punn pergi umah mak2 saudara yg wajib2 je .. hubby sakit mata masa tuu

ps : nak cuba tak dik maajun tuu bagus tau :)

axie said...

tulah..pastu makanan semua sedap2 kan...