Thursday, October 20, 2011

Kisah Budak Tecik

Kalo i memasak kat dapur..
Mesti tetiba muncul lori  mainan lah, kete mainan lah kat lantai dapur..
Pastu mulalah i terpijak & terlanggar..hisk!

Petang tu lepas kemas umah,
Menyapu seperti biasa (aktiviti wajib time balik  keje & sebelom tido confirm umah macam tongkang pecah semula! begitulah hari-hari seterusnya)
Angkat baju kat ampaian letak kat sofa.
Teruskan aktiviti memasak.
Hafiy cam biasa, layan BabyTv.
Kejap-kejap datang kat dapur nak itu, nak ini.
Pastu tertinggal mainan kat dapur..

Papa hafiy balik keje, lepak dengan hafiy depan tv.
Tetiba i terpandang 'sesuatu' kat atas tong gas.
Terus i jadi harimau..

mama hafiy : "ni sapa yang bawak sp**der letak kat atas tong gas??? ha hafiy???!!"

hafiy : papa..papa...papa...

papa : aiiiikk???

Terus i gelak tak hingat..coz siap tuduh papa dia yang buat!!
Budak tecik tu punya kejalah tu, main dengan baju-baju yang i angkat tadi.
Entah bila masa pulak dia bawak, pastu letak kat atas tong gas.
sp**der pulak tu!!

12 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

dari marah terus tergelak kan dgn telatah anak..hehehe...

~~zaa~~ said...

hahahahahah bahaya tuh! hahahaha sp***er sape la yang die letak kat tong gas tu?? :p

bonda dadif aka akish said...

konfiden aje dak tecik tuh jwp....

az-ila said...

hehe..lawakla hafiy ni:D

dakcik said...

hahahahahaha! pndai pulak tue ckp papa...=)

MaMa BlUe said...

hahah.. lawak la hafif ni

axie said...

mrs eady: hehe..tulah..macam2

axie said...

zaa : TEEEEEtTtttt!!!!!

axie said...

bonda dadif : tula, i pon terkejut..

axie said...

kak zila : tunggu aishah besar plak

axie said...

dakcik : tau x pe..papa dia pon terkejut.hehe

axie said...

mama blue : hehe..mcm2 perangai