Monday, October 17, 2011

Langgan BabyTv

Ikutkan malas nak tambah bayar Astro lagi..
Yelah Astro ni kan pandai..
Channel tu  nak kena langgan, channel ini nak kena langgan..

Bila BabyTv dah stop penyiaran, pastu kena langgan..
Macam cacing kepanasan lah budak tecik tu.
Itu tak kena..ini tak kena..
Pastu bila i masak, dia sibuk mintak dukung..
Kalau tak layan, mulalah dia menangis menjerit2..
Pastu mengguling-guling kan diri kat lantai..
Iskk anak sapa lah ni..

I dah try bukak channel 611 ..
Tapi dia tak suka.
Coz kat situ kan kartun budak-budak besar.

Bila tanya papa hafiy dia jawab "tak payah, melalaikan"
Kalau camtu apa kata kita potong Channel Sport terus??? kan melalaikan?? muahaha :D
BabyTv ni bagus sebenarnya untuk perkembangan & kecerdasan otak budak-budak..
Belajar ABC, Number, Colour, Shape, menari & banyak lagi..
Cuma yang kurangnya, ciri-ciri islamik tu takdek coz chanel omputih..
Bila i bukak Alif, Ba, Ta kat Youtube..ternganga kejap hafiy..hehe ;)

yup.. i dah langgan BabyTv..baru budak tecik ni duduk diam

caya janji caya tak kaco mama macak dah

p/s : bintat-bintat dah hilang.. i guna krim bakteria yang klinik gov. bagi

14 comments:

anuar said...

hi axie,

i'm ur silent reader ;) nice blog n nice kwowing u 2..

nway, kebetulan saya pun tgh berkira2 nak langgan babytv ke x. since axie dah review pasal kebaikan babytv ni, mcm berminatlah plak..=)

tp mcm biasala, asben xlayan..xpayah katanya. huhu. eh, anak kita sebaya tau, my boy cume muda 2bln je bambam axie..

tgk ur son, tringat kt anak saya =)

az-ila said...

azie,

k.zila pun baru tahu gak pasal babytv ni hehe ketinggalan ckit..tau2 je dah kena langgan..dulu free kan?niat nak langgan gak tapi takut nti budak2 addicted sangat ngan tv pulak..susah jugak ni..

dakcik said...

wah kemain papa afiy ckp melalaikan..hahaha

eh baby TV sebenarnya kene langgan eh? igtkan freeee jek..=)
sib baik sofea ok jek tgk kartun kat TV9 & 611..=)

Zana Adieyza said...

demi perkembangan anak, rasanya x salah untuk langgan.. nnti anak bijak, gerenti papanya pun bangga kan..

♥z@z@♥ said...

sama la kite..langgan jugak..demi anak tersayang..huhu

The Lady Chosen said...

azie okla tu monthly only RM5 jep... english education kan bagus untuk budak2

axie said...

anuar : slm pkenalan :)
tulah, ikotkan asben pon tak bagi..
tp kecian budak tecik tu..

axie said...

az-ila :aah dulu free..skrg dah kena langgan..
risau jgk takot nanti hafiy kongker TV sorang2..hehe

axie said...

dakcik : hrm..oklah sofea layan.. hafiy tak mo

axie said...

zana : tulah..azie pk ada pembelajaran jugak kat channel tu..

axie said...

kak nini :yup rm5 sebulan..tulah azie tgk cam bagus channel tu

axie said...

zaza : demi anak..takpe ada kebaikan sebenarnya..hehe

-Sara- said...

yela azie, aritu bukak 618 rupe2nye kene langgan lak..ingatkn masuk skali lam pakej kartun..kuang asam punye astro! syaqir pon slalu duk haruk ckp nk tgk abc, nk tgk abc..die panggil channel bby tv tu abc..hehe..

axie said...

hehe..abes sara langgan x?