Tuesday, November 8, 2011

Cerita Hari Raya Haji yang sedih :(

Hrmm..hari ni dah start keje semula.
Tapi kat opis i ni ada beberapa kerat jek, yang lain masih bercoti..
Bosan & tak best raya kat sini..
Bayangkan malam raya tu, kawasan perumahan i ni dah sunyi sepi..
Kebanyakkan umah  gelap gelita.
Boleh kira dengan jari berapa orang yang tak balik raya..
Parking kat basement pun lengang..

So, malam raya weols pergi jalan IOI Mall jap..
Saja..untuk menghilangkan rasa gundah-gulana tak balik beraya..hehe :)
Malam tu kan dah start takbir raya..sebak & sayu jek..
Esok bangun pagi, papa hafiy pergi sembahyang raya kat surau bawah umah.
Hafiy i pakaikan baju raya, padahal duduk umah jek :)
I pakai t-shirt bodoh jek..
Papa Hafiy buat Mee Rebus Terengganu.
Pukul 2 petang, Dakcik & husben datang..
Ada jugak orang datang beraya..ingatkan takdek..hehe
Nasib baik ada Dakcik kan??
Malam tu, pergi beraya umah Dakcik pulak..
Dia buat Nasi Minyak yang super sedap!

Mak mentua i datang malam tadi..
Tawarkan diri untuk jaga Hafiy yang chicken pox..
Khamis ni baru balik Terengganu semula..
So, tak perlulah i gilir-gilir bercoti dengan Papa Hafiy..hehe
Tapi Hafiy dah semakin sembuh..

Weekend ni, Tok Ma & Tok Aboh pulak turun..
Ada kenduri kawen kat Raub..
So, turun Putrajaya dulu :)

7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

tahun ni raya best sikit :)

dakcik said...

sib baik ade i kan ? kalo x u olls beraye bertiga jek kat pjaya..hehehe

mane gambo mee rebusnya ? tp mmg mantop mee itu! hihi

p/s : kat opis i pun sunyi..dh la i xde sore..:(

Zana Adieyza said...

office zana pun sunyi sepi..

nasib baik geng baik pun x balik beraya kan..

axie said...

mrs eady : mesti meriah kan?

axie said...

dakcik : nasib baik ada i jugak..hehe

axie said...

zana : tulah nasib baik ada geng.. kalo tak ber3 jelah jawabnya

FazMelati said...

Raya i pun biasa-biasa jea tak meriah, tapi happy jugak la koz ada babyyyyyy! heheee

Mengaji Al-Quran dengan ustaz yang best & coool
I TURUN berat badan lebih 10kg TAK PERLU PILLS PUN :)