Wednesday, November 30, 2011

Cuti-cuti Penang

Weekend baru-baru ni weols satu family ke Penang..
Papa Hafiy ada wedding kawan dia kat sana..
So i dengan Hafiy mestilah tergedik-gedik nak ikot..hehe

Mahu jumpa Cik Jiejaa Ibrahim..hehe
Jiejaa ni, dari zaman i anak dara, sampailah i dah ada Hafiy, dia duk ajak datang Penang.
Tapi selalu i tak berkesempatan..
So kali ni, baru dapat pergi..
Tu pun Hafiy dah nak masuk 2 tahun..hehe

Papa Hafiy tido umah kawan dia kat sana..
I dengan Hafiy pulak tido umah Jiejaa & Nadea kat sana..
Takkan nak bawak Papa Hafiy tido umah anak-anak dara pulak kan? haip!!

Lagipun Papa Hafiy nak pergi wedding kawan dia & berjalan dengan kawan dia..
So i berjalan dengan kawan i lah kan..hehe

Weols bertolak Jumaat lepas keje..
Dalam pukul 11 malam bertolak..
Sampai sana 4.30 pagi.

Bersiap sedia nak pergi berjalan-jalan

Senyum jek nak berjalan ek?

Budak tecik ni kena duduk belakang, mata dia dah start ngantuk..padahal baru naik kereta

Jiejaa bawak pergi makan dulu..
Budak tecik tu tido jek..
2 jam lebih jugak dia tido..
Lepastu, pergi Chowrasta..
Beli jeruk dengan fridge magnet.

Cik Jiejaa Ibrahim

Lepas beli jeruk kat Chowrasta, singgah Padang Kota Lama

Wif Cik Nadea Hanim

Ramai melayan dia..sukalah tu

Melayan budak tecik ni main

Tengah pujuk beli belon buih, coz mama dia eksaited nak main..hehe

Tapi taknak, nak kucing jugak..padahal dah ada seekor kat umah, dia ingat kucing betul kot...
Sebab tu kalau jumpa kucing betol dia geram nak pegang  macam ni..

Makan eskrem, seronoklah dia ada orang melayan

Kucing tak lepas..hehe

OMG..slimnya Nad

Susah betol nak bergambar dengan budak tecik ni

Berlatar belakangkan Star Cruise

Cuaca dah mendung

Weols ber3..

Hafiy & mama

Singgah makan malam kat Bath Steamboat

Orang kuat Penang nih

Jumpa geng dah..

Sedap bangat..teringat-ingat tau uols..

Nyum-nyum

Selepas  makan..licin wok

Jeruk & FM untuk my PF girl...

Esoknya tengahari..Jiejaa bawak pergi makan Nasi Kandar kat Pelita.
Dalam kul 4.30 petang baru bergerak balik Putrajaya..
TQVM to Cik Jiejaa & Cik Nadea Hanim..
Nanti kalau uols turun sini, i belanja steamboat  MARDI okey :)

10 comments:

dakcik said...

bestnya wok berjalan penang..ceria hafiy disamping awek2 cun..;)

p/s : bila nk bg fm? =P

-Sara- said...

sara pon dh lame giler x pi penang! tp dh msuk dlm list jln2 2012 laa! hehe :P

Qhaifa Nur said...

pergi penang asam jeruk jangan lupa..

lasayee said...

nnt dtg lagy yer..wani 1family bercuti kat tambun..bawak damien main air...

axie said...

dakcik : ingatkan u coti..esok i bagi ek

axie said...

sara : bestnya...hope dapat pg lagi lepas ni

axie said...

Qhaifa nur : yang itu memang wajib dah.hehe

axie said...

lei : tulah, ingat boleh jumpa damien, rupanya damien pergi main air kat tambun..

♥z@z@♥ said...

bestnye jeruk tue..

axie said...

zaza : sedap bangat