Wednesday, June 29, 2011

Dania Qarmila aka Sofea 2nd besday!!

Date : 25 Jun 2011 (Saturday)
Time : 3.00-7.00 pm
Venue : Sofea's home
Theme : Blue & White

2nd besday Sofea dibuat pada Sabtu lepas...
Papa hafiy pulak sebelah petang baru ada coz dia main bola..
So dia nak hantar i pukul 7 pagi ke umah dakcik, time dia nak turun main bola sekali...boleh???

Pikir punya pikir..
Takkan kul 7 pagi i dah tercongok umah dakcik kan?? haha :D
Papa hafiy siap suh i dengan hafiy pakai baju tido p umah dakcik..
Nanti mandi-mandi kat umah dakcik..perghh!!!
Melampau wok..

So, i mesej dak ein suruh ambik kul 11 pagi...

Sofea & mama...cantik kan deco dakcik buat?? kreatif sangat dakcik ni..sebab tu 5s bahagian dia dapat no.1...eh, tetiba???


Cupcake yang memang sedap!!


Budak tecik ini asyik nangis jek..coz Sofea duk buli dia...



Budak2 tecik wif Kak BB (sis in law dakcik)


Besday girl wif Sesame Street Blue Cake


Happy family :)

Okey pic PF jek banyak..
Tapi tanpa dak wanie...
Mana dak wanie???
Time ni jugak dia kena p kursus kat Melaka...
Petang-petang sikit baru dia datang...


Ber3 only ;)


dari kiri : hafiy, axie, dakcik, sofea, mama dakcik, dak ein & kak BB


Cik Puan Ezah pun ada....



Sesi makan-makan...

Dalam kul 5 lebih i dah kena balik...
Coz mak mentua i datang...
Ingatkan nak duduk sampai malam...
Tapi tak dapat wok...

Sorry ek dakcikkkkkkk................
Sian u kena kemas sorang-sorang....
Yelah time besday hafiy diaorang duduk sampai malam, siap kemas-kemas semua...
Time besday hafiy dakcik lah orang yang paling excited, siap buat deco khas untuk hafiy...
Sorry again dakcik...

So i bergambar lah sebelum balik....



dari kiri : ikma, hariz, axie, hafiy, sofea, dakcik & dak ein

Kul 6 lebih baru dak wanie sampai...
Time ni i dah balik...
So tak jumpa dak wanie pun wok..



Friday, June 24, 2011

Hadiah untuk papa...

21 Jun 2011 genaplah umur papa hafiy 28 tahun...
Tapi dia kata, dia baru masuk 18 tahun..uwekkk :P

So, i mestilah tunggu gaji baru boleh beli hadiah...
So belilah hadiah kat bawah nii...
Itu jek yang mampu...hehehe
Wallet from Quiksilver..
Coz papa hafiy memang suka brand tuh...

I suruh hafiy yang bagi kat papa dia, masa papa dia tengah tengok TV..
Siap ada kad besday lagi...
Budak tecik tu siap lari-lari pegi kat papa dia sambil kata "nah! nah! nah!"



Hepy besday papa~~

Wednesday, June 22, 2011

Family Day

Eh, bukan family day sangat pun...
My hubby punya tempat keje ada buat pertandingan tarik tali kat Taman Pertanian, Shah Alam..
Dah alang-alang buat pun kat tepi kolam..
So digalakkan bawak family & anak masing-masing..

So i pun gigih cari swimming suit budak tecik itu..
Bukan setakat swimming suit, pelampung kepala doraemon pun i beli..hehe
Yelah, bulan depan baru betol-betol family day...
Main air jugok..

Tapi, budak tecik tu penakut naik pelampung..
Bila letak atas pelampung, dia menjerit-jerit menangis...
Bila papa dia bawak dia dalam kolam pun nangis jugak...
Aiyoo!!


Hai cemua..caya berani calup-celup kaki macam ni jekk...


Dengan adli...kawan dia dah basah kuyup tapi dia maintain kering...


"takmolah,..hafiy takot"


Bila dah lama sikit baru dia berani....

Budak tecik itu siap baling selipar i dalam kolam...
Pastu dia sengih...

Tuesday, June 14, 2011

Cash out nuffnang!

Hehehe..senyum dulu wok...

Sebenarnya nuffnang i dah boleh cash out gitu..
Tapi ikotkan i nak kumpul bior banyak-banyak gitu...
Yelah..bukan blogger popular pun kan...

Dapat pun sikit-sikit..sikit demi sikit...
Tengok-tengok dah boleh cash out gitu..
Tadi pun saja jek godek-godek..
Rupanya tertekan butang cash out pulak...

Alhamdulilah...murah rezeki dengan BE walaupun updatenya nan ado!! haha :D
Pernah sekali dapat 3 BE sekaligus!! Perghhh masyukkk.. o.0

Wednesday, June 1, 2011

Wordless Wednesday...



p/s : petang-petang baru nak buat kan?? layan jelah wok ;)