Tuesday, April 3, 2012

Beza peknen dulu & sekarang

Hai uols :)
Hrmm.macam biasalah kan?
Kalo i peknen, penyakit malas tu menjadi-jadi untuk update blog.

Batuk i dah hilang uols.
Setelah 5 bulan i batuk.
Setelah 5 bulan i menganggu kententeraman awam.hehe (ayat selalu i cakap kat dakcik)
Last-last i tak makan ubat, i biar jek..
Tak pantang, tak apa dah.
Tup! Tup hilang uols :)

So sekarang makin kencang minum ais..ops!!

Ni, i nak cerita pasal peknen kali ni..
I sekarang dah 23 minggu.
I rasa berbeza sikit dengan peknen kan Hafiy dolu-dolu.
Tang memboyot tu jelah sama kot..haha :D

Kali ni i peknen, i tak kuat makan...tak rasa lapar sangat
Sarapan, lunch & dinner cam biasa jek.
Time Hafiy dolu-dolu asyik lapar manjang..
Kalau dah lunch, kul 3 petang cari makanan lagi nak makan.
Kalau dah dinner, sebelum tidur kena supper dulu kenyang-kenyang.

So, berat pun tak naik mendadak cam peknen kan Hafiy.
Time hafiy, 3 & 4 kg sekaligus naik tau!
Sampai ke penghujung peknen, total berat i naik dalam 16kg!
Kali ni pun i rasa perut tak besar mana.
Sampaikan ada orang tegur macam tak peknen pun..

Kali ni peknen HB i asyik rendah lah pulak.
Macam-macam dah makan, rendah jugak.
Sampai jadi 9 jek HB i.hrmmm :(
Time Hafiy okey jek plak HB.

Oh, satu lagi, time peknen kan Hafiy dolu-dolu  i asyik panas jek manjang.
Kipas syiling dah wajib bukak 5. Kipas meja  pun  i akan bukak 3 mengadap muka!
Tetap berpeluh uols! rambut i tetap basah.
So, i akan bangun pukul 2,3 pagi mandi pagi-pagi buta coz tak tahan panas..
Tapi kali ini, langsung tak panas.
Relaks jek..siap berselimut bagai. Kipas pun bukak slow motion jek..
Pelik kan??

Kali ni jugak 1st time scan dah nampak jantina..hehe :)
Time Hafiy berkali-kali scan tak nampak-nampak sampai sudah.
Insyaallah adik Hafiy boboiboy!!

Hafiy sekarang nakal dia semakin menjadi-jadi.
Semalam dia makan ubat asid folic i okey???
Puas i korek buang dari mulut dia.
Dia ingat gula-gula kot, coz asyik tengok mama dia makan sokmo :D

7 comments:

~~zaa~~ said...

ahahahah si afiy ni selamba je makan acid folic! hahahahah maknye pun makan depan dia, memang dia ingat gula2 la tu! hahahaha

♥z@z@♥ said...

wah..hafiy ada geng main bola la ye..hihi

-Sara- said...

boboiboy lagiiii? ehehe..takpe2.struggle next year lak..fight 4 girl ek..ehehehe :P

Qaseh Ziera said...

tahniah...hafiy dapat adik boy...leh main sama2....

dakcik said...

kahkah! lawak kot mkn asid folic..eh yg 1 lagik yg afiy tiru u tu? citerlah..yg tu lagik kelako ok! :P

next year gegurl lak tau! hehehe

Misz Pinkie Winkie said...

hihi...
bleh plak hafiy telan asid folic..
makin cergas lah dak hafiy tue..hihi

Uncle Lee said...

Hello Axie, couldn't help noticing your blog title, 'Crappy life'.
You just have fun, live your life with no excuses, love with no regrets.
And keep a song in your heart.
Lee.