Monday, February 25, 2013

Abang Hafiy dah 3 tahun today

Anak bujang i dah 3 tahun hari ni..
Pejam celik, pejam celik, eh! dah besar dah dia. Cepat sungguh masa berlalu..  
Rasanya baru jek lagi sambut besday dia tahun lepas.. 
Bila baca post dulu-dulu tersenyum sorang..  
Rindunya Abang Hafiy time baby dulu-dulu.. 


Saya dah 3 tahun uols

Saya tak nakal pun..Saya cuma suka kaco mama saya..Saya suka tengok mama saya mengamuk & marah-marah bila saya sepahkan rumah.

Saya minat tengok kartun kat Disney..saya tak minat dah BabyTV..BabyTV tu untuk bebudak kecik macam Adik Haziq boleh lah

Tahun ni, i tak buat majlis macam sebelum-sebelum ni..
I juz beli cake dan bungkus doorgift untuk dia sambut dengan kawan-kawan kat taska dia..
I tak dapat joinlah, coz diorang sambut besday kul 4 petang hari ini..
Ucapan mama dan papa untuk Abang Hafiy "Selamat ulang tahun yang ke-3 sayang.Semoga Abang Hafiy jadi anak yang soleh dan dengar kata..takmo nakal-nakal dah"


Tampal kat doorgift. Apa-apa pun, mama dia selalu excited lebih..hehe

Wednesday, February 20, 2013

My Second Baby Boy

Name : Muhammad Izzul Haziq
DOB : 5 August 2012
POB : Hospital Sultanah Nur Zahirah, K.Terengganu
Weight : 2.96 kg


1st day ..time ni Abang Hafiy masih tak boleh terima kenyataan lagi..haha..asyik nak buat adik jek kejenya

Kulit mengelupas satu badan..bersalin kulit kekdahnya.

Raya pertama, 15 hari...raya dalam pantang tau! sob.sob

Haziq dan papa raya ke-2

Sedang lena tido..tak mahu bedung..mcm abang dia jugak

Abang Hafiy temankan adik tido

Caya  nak cuculah!

sebulan

Budak mata sepet..hehe

Syok rupanya tido macam ni..


Baik kan abang caya??

Tapi depan kamera je dia buat baik dengan caya..

Budak jepun

1st time bawak pergi bercuti , Gold Coast Morib

Uwaaa..adik nak main air macam Abang Hafiy jugak..

Nah! penumbuk caya..

3 bulan dah botak..wif Safa omei..

5 bulan

Bosannya today..


Jom buli Abang Hafiy


Eh, spek senget pulak...

Jom race! sekarang saya dah 6 bulan..


Ini lah Haziq, adik Hafiy uols..
Nama panggilan manja, Adik..
Hafiy sekarang automatik panggil "Abang Hafiy"..tapi dia tak suka.

Kejadian semalam..
Mama : Abang Hafiy..mandi...Abang Hafiy bukak baju..
Hafiy : Hafiylah..!

Haziq sekarang dah 6 bulan
Pejam celik, pejam celik..Eh, dah 6 bulan dah rupanya budak ni..
Sangat-sangat manja..
Asyik nak berkepit dengan mama jek..walaupun papa dah dukung!hadoi...
Sekarang baru mengesot, masih belom merangkak dan dia dah start makan..